• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer

05.09.2024

21:00

Čuveni sicilijanski kolač koji se proslavio u filmu Kum! Koni je sa njim otrovala mafijaškog bosa, a ovo je originalan recept

Shuterstock

Recepti

Čuveni sicilijanski kolač koji se proslavio u filmu Kum! Koni je sa njim otrovala mafijaškog bosa, a ovo je originalan recept

Podeli vest

Obavezno probajte ove sicilijanske kanole, Italijani ovaj recept čuvaju od turista, toliko su fenomenalne.

Sastojci za 20 kanola:

Za testo:

150 g univerzalnog brašna

prstohvat soli

1 kašika šećera

1 kašičica kakao praha, kafe ili cimeta (opciono)

1 kašika masti ili omekšalog putera

1 jaje

1 kašičica belog vinskog sirćeta

belo vino po potrebi

ulje za prženje

Foto: Shuterstock

 

Za fil:

500 g rikote, dobro oceđene

100-150 g šećera u prahu

1 kašičica ružine vodice (ili mleko)

mini čokoladne mrvice ili kandirano voće (opciono)

Za dekoraciju:

pistaći ili lešnici

čokoladne mrvice

kandirano voće

šećer u prahu

Foto: Shuterstock

 

Priprema: 

Tubice: 

Pomešajte suve sastojke (brašno, so, šećer i, po želji, kakao) za kanole u velikoj posudi. Dodajte mast, žumance i sirće, pa postepeno sipajte vino i mesite dok ne dobijete meko i elastično testo koje se ne lepi. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite da odmara u frižideru najmanje sat vremena.

Razvucite testo u tanke listove, isecite krugove prečnika oko 8 cm. Obmotajte krugove oko kalupa za kanole, vodeći računa da se krajevi preklapaju. Premažite unutrašnju stranu jednog kraja belancetom kako bi se testo zalepilo i na kraju formirao oblik tube. Pržite u velikoj količini umereno vrelog ulja (180°C) dok kanoli ne postanu zlatni sa svih strana. Na površini testa bi trebalo da se formiraju mehurići. Ocedite i ostavite da se potpuno ohlade, a zatim pažljivo skinite tubice sa kalupa. Ostavite da se ohlade. Ponovite postupak dok ne iskoristite svo testo.

Foto: Shuterstock

 

Fil: 

Propasirajte rikotu kroz sito i stavite u posudu za mešanje. Dodajte šećer u prahu i dobro izmešajte. Dodajte ružinu vodicu ili mleko i mešajte )može i mikserom) dok smesa ne postane kremasta i savršeno glatka. Ako želite, možete dodati čokoladne mrvice ili kandirano voće u fil. Ostavite da se ohladi najmanje sat vremena.

Punjenje i dekoracija: 

Poslastičarsku kesu sa širokim nastavkom (ili običnu kojoj ste odsekli jedan ugao), napunite filom i punite svaku tubicu. Dekorišite krajeve po želji, mlevenim pistaćima ili lešnicima, čokoladnim mrvicama, kandiranim voćem. Po želji, pospite šećerom u prahu.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Idemo u osminu finala! Prvi čovek TSC-a za Informer o istorijskom iskoraku, prihodima, prelaznom roku..
Fudbal

Idemo u osminu finala! Prvi čovek TSC-a za Informer o istorijskom iskoraku, prihodima, prelaznom roku..

Utisci se još uvek nisu slegli! Kakav preokret, kakva pobeda! Plasman u nokaut fazu Lige konferencija i evropsko proleće ogromno su postignuće za naš klub. Ponosan sam na sve igrače. Svestan sam da nas protiv Jagjelonije čeka težak zadatak, ali verujemo u svoj tim i sigurni smo u prolaz dalje, poručuje predsednik fudbalskog kluba TSC, Janoš Žemberi (55), u razgovoru za Informer!

21.12.2024

07:00

Planeta

Dronovi se iznenada obrušili na daleki ruski grad! Stižu šokantni snimci 800 km od Moskve, kako su Ukrajinci ovo uspeli?! (VIDEO)
Planeta

Dronovi se iznenada obrušili na daleki ruski grad! Stižu šokantni snimci 800 km od Moskve, kako su Ukrajinci ovo uspeli?! (VIDEO)

Na ruski grad Kazanj su tokom protekle noći izvedeni napadi bespilotnim letelicama, usled čega su izbili požari u stambenim objektima u okruzima Sovetski, Kirovski i Privolžski, objavila je kancelarija gradonačelnika na Telegramu. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci trenutka kada ukrajinski dron pogađa ruski neboder visine 122 metra, što je dovelo do velike eksplozije i požara.

21.12.2024

12:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set