• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

07.10.2024

10:00

Čuvena pita od jabuka koja se topi u ustima! Svi traže ovaj recept, jednostavno je i lako

Shuterstock

Recepti

Čuvena pita od jabuka koja se topi u ustima! Svi traže ovaj recept, jednostavno je i lako

Podeli vest

Prepustite se divnom i vlažnom kolaču od jabuka i cimeta, preslatkom desertu koji skladno spaja slatku esenciju jabuke s ugodnom aromom cimeta.

Ova izuzetna poslastica prikladna je za svaki događaj, bilo da se radi o prijatnom porodičnom okupljanju ili ležernom večernjem obroku.

Ubacivanje limunove korice daje revitalizirajuću notu citrusa kako bi se poboljšao profil ukusa ovog sjajnog kolača.

Foto: Shuterstock

 

Sastojci: 

4 jabuke (500 g) 

3 velika jaja,

180 ml mleka,

150g šećera u prahu,

prstohvat soli,

300 g brašna,

80 ml ulja,

10 g praška za pecivo,

1/2 kašičice cimeta,

1 kašičicu ekstrakta vanile i koricu 1 limuna.

Priprema: 

Za početak pripremite pećnicu tako da je prethodno zagrejete na temperaturu od 180°C. Dodatno pripazite da je pleh dobro namazan i pobrašnjen.

Za početak počnite s pripremom jabuka. Uzmite jabuke i narežite ih na male kockice pa ih ostavite sa strane. Prelazeći na mokre sastojke, uzmite veliku činiju i snažno miksajte jaja i smeđi šećer dok ne postanu lagana i prozračna konzistencija.

Zatim u smesu umešajte ekstrakt vanile, prstohvat soli, mleko, ulje i koricu limuna. Sve dobro promešajte da se svi sastojci dobro sjedine.

Foto: Shuterstock

 

U smesu umešajte suve sastojke polagano dodajući brašno, prašak za pecivo i cimet. Mešajte dok se sastojci jednostavno ne sjedine.

Umešajte jabuke: Pažljivo umešajte jabuke narezane na kockice u testo, pazeći da su ravnomerno raspoređene.

Prebacite smesu u pleh: Pripremljenu smesu prebacite u pleh i špatulom poravnajte gornju površinu.

Pečenje: Stavite smesu u prethodno zagrejanu pećnicu i pustite da se peče otprilike 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe bez testa.

Ohladiti: Kada je proces pečenja završen, izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da odstoji u plehu 10 minuta. Nakon toga tortu prebacite na rešetku kako bi se potpuno ohladila.

Kako biste poboljšali prezentaciju, preporučuje se da kolač pospete šećerom u prahu pre posluživanja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Upozorenje klimatologa: Srbija treba da se priprema za nepogode! Sledi novi temperaturni šok
Društvo

Upozorenje klimatologa: Srbija treba da se priprema za nepogode! Sledi novi temperaturni šok

Stručnjaci za upravljanje katastrofama naglašavaju hitnu potrebu za infrastrukturom otpornom na poplave, kako bi se smanjili rizici. Klimatolog Vladimir Đurđević upozorio je da nepogode u regionu treba da budu upozorenje i lekcija za Srbiju i da se samo "igrom slučaja" nisu desile kod nas, ali da ih potencijalno treba očekivati. Ističe i da, kada je reč o temperaturama, idemo ka toplijem režimu, da će i ovogodišnji rekordi biti oboreni u budućnosti.

07.10.2024

11:07

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija