• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.10.2024

08:00

Kolač od koga miriše cela kuća! 3 jabuke i 10 minuta su dovoljni za slatkiš za koji već imate sastojke (VIDEO)

Shuterstock

Recepti

Kolač od koga miriše cela kuća! 3 jabuke i 10 minuta su dovoljni za slatkiš za koji već imate sastojke (VIDEO)

Podeli vest

Najukusniji kolač od jabuka koji ćete ikada probati.

Vrlo jednostavan kolač koji se brzo priprema, bez napora, a neverovatno ukusan. Sok od jabuke čini kolač glatkim, nežnim i voćnim. Pre svega, torta je jako slatka, ako volite manje slatko, možete je prepoloviti.

 

 

Sastojci: 

3 jaja

75 g šećera

vanilin šećer

1/2 kašičice praška za pecivo

150 g brašna

100 g otopljenog putera

3 jabuke

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Dodajte šećer i vanilin šećer u činiju i umutite jaja. Pomešajte prašak za pecivo sa brašnom i postepeno ga dodajte jajima. Nastavite da mešate. Zatim dodajte otopljeni puter i promešajte.

Jabuke oguliti i iseći na kockice. Podmazati kalup i dodati jabuke (po želji posuti šećerom ili cimetom). Prelijte testo preko jabuka i izgladite ih.

Stavite u zagrejanu rernu na 180°C i pecite 30-45 minuta (vreme pečenja može da varira, probajte čačkalicom pre vađenja kolača iz rerne). Gotov kolač pospite šećerom u prahu.

Foto: Shuterstock

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Hronika

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka
Bezbednost saobraćaja

Rezultati akcije Uprave saobraćajne policije! Kažnjeno skoro hiljadu pešaka

Pripadnici saobraćajne policije, tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona ili slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza, kontrolisali su više od 61.000 vozila i otkrili ukupno 14.113 prekršaja.

15.10.2024

11:16

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Nauka