• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

22.10.2024

18:00

Recept za čizkejk od bundeve! Prava jesenja poslastica koja osvaja mirisom i ukusom

Shutterstock

Recepti

Recept za čizkejk od bundeve! Prava jesenja poslastica koja osvaja mirisom i ukusom

Podeli vest

Čizkejk od bundeve predstavlja savršenu kombinaciju jesenskih ukusa, kremaste teksture i mirisnih začina, donoseći pravi užitak za sve sladokusce.

Čizkejk od bundeve savršen je jesenji desert - izuzetno je mekan, sočan i bogat aromama. Kombinacija bundeve, cimeta i kremaste teksture čini ga neodoljivom poslasticom koja će osvojiti svakog ko je proba.

Sastojci:

Za koru:

90 g mlevenog keksa
56 g putera, otopljenog
50 g šećera
½ kašičice cimeta

Foto: Shutterstock

 

Za fil:

226 g krem sira 
150 g šećera
110 g svetlo braon šećera
½ kašičice soli
4 velika jajeta 
244 g ispasirane bundeve
120 g slatke pavlake
2 kašičice ekstrakta vanile
2 kašike višenamenskog brašna

Priprema:

Za čizkejk zagrejte rernu na 177 stepeni. Umotajte dno kalupa za torte sa dva sloja aluminijumske folije i podignite foliju uz bočne strane kalupa. Pomešajte mleveni keks sa šećerom i cimetom i izblendirajte pa dodajte otopljeni puter i opet promešajte.

Prebacite smesu u kalup za torte i pritisnite da dobijete ravan sloj. Pecite 10 do 15 minuta, ili dok ne zamiriše i ne dobije tamno zlatnu boju na ivicama. Ostavite sa strane da se ohladi dok pravite fil. Ispecite u rerni bundevu, a zatim je ispasirajte.

Za fil smanjite temperaturu rerne na 148 stepeni. U velikoj posudi mikserom umutite krem sir na srednjoj brzini dok smesa ne postane glatka, oko 1 minut. Dodajte šećer i so i mešajte na srednjoj temperaturi dok ne postane kremasto, oko 1 minut. Dodajte jaja, jedno po jedno.

Zatim dodajte pire od bundeve, slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Odozgo pospite brašno. Mešajte mikserom na maloj brzini. Sipajte smesu preko pečene kore. Stavite kalup u veliku tepsiju i ubacite sve u rernu. Pažljivo napunite tepsiju sa dovoljno ključale vode da prekrije oko 2,5 cm kalupa.

Pecite oko 1 sat i nakon toga ostavite čizkejk da se ohladi preko noći ili najmanje 6 sati  Nakon toga izvadite čizkejk iz kalupa i ukrasite šlagom.

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Sramne laži Šolakovog i Đilasovog tabloida "Danas": Pokušali da Univerzitet u Prištini uvuku u svoje političko blato!
Politika

Sramne laži Šolakovog i Đilasovog tabloida "Danas": Pokušali da Univerzitet u Prištini uvuku u svoje političko blato!

Šolakov i Đilasov tabloid „Danas“ objavio je danas sraman politički spin i lažnu vest da su navodno profesori Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici podržali blokade fakulteta širom Srbije, iako je reč o svega četvorici opozicionih političkih agitatora koji su ovu visokoškolsku ustanovu pokušali da zloupotrebe zarad svojih sitnih političkih ciljeva.

10.12.2024

14:05

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set