• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

21.10.2024

17:00

4 ključne namirnice za gust džem! Videćete koliko je lepši nego kad je ređi

Shuterstock

Recepti

4 ključne namirnice za gust džem! Videćete koliko je lepši nego kad je ređi

Podeli vest

Ako ste se našli u situaciji da je vaš džem ređi nego što biste želeli, ne brinite! Postoji nekoliko ključnih namirnica koje vam mogu pomoći da postignete idealnu gustinu

Pripremili ste džem od svog omiljenog voća, ali je njegova konzistencija ređa nego što ste očekivali. Uz nekoliko jednostavnih trikova, možete ga lako popraviti.

Ako ste strastveni kuvar koji pravi džem kod kuće, ovi saveti će vam pomoći da dobijete idealnu gustinu:

Čia semenke

Čia semenke su prirodan zgušnjivač koje upijaju vlagu iz voćnog pirea, čime se postigne željena konzistencija džema bez dodatne toplote ili šećera.

Kukuruzni skrob

Foto: Shutterstock

 


Kukuruzni skrob je popularno sredstvo za zgušnjavanje, koje se može koristiti u džemovima, sosovima, supama i glazurama. Idealna je opcija za džem sa smanjenim sadržajem šećera. Imajte na umu da može učiniti džem blago mutnim. Pomešajte kukuruzni skrob sa vodom da biste dobili kašu, a zatim je dodajte u smesu džema. Pustite da provri, i džem će se brzo zgusnuti.

Pektin

Komercijalni pektin je odličan za zgušnjavanje džemova napravljenih od voća s malim sadržajem pektina, kao što su džemovi od kupina. Dolazi u obliku praha ili tečnosti. Ako koristite praškasti pektin, dodajte ga voćnom soku ili pirea pre zagrevanja. Nakon što džem prokuva, dodajte šećer. U slučaju tečnog pektina, prvo prokuvajte voćni sok ili pire sa šećerom, a zatim dodajte pektin.

Želatin

Želatin može biti zahtevniji za upotrebu, ali je odličan način za spasavanje tečnih džemova. Najjednostavnije je da ga omekšate u vrućoj vodi, a zatim ga dodate u džem tokom kuvanja.

Ponovo prokuvajte

Ako je vaš džem i dalje tečan nakon što se ohladio, sipajte ga ponovo u šerpu i prokuvajte. Kuvajte dok ne primetite da se smanjuje i postaje gušći.

Primenom ovih trikova, vaš džem može dobiti savršenu konzistenciju koju ste želeli!

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set