• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: Informer.rs

08.12.2024

17:00

Ne stavljajte brašno! Uvaljajte ribu u ovaj sastojak i biće hrskava, a ne masna

Shutterstock

Recepti

Ne stavljajte brašno! Uvaljajte ribu u ovaj sastojak i biće hrskava, a ne masna

Podeli vest

Otkrivamo trik koji će prženu ribu učiniti hrskavijom i manje masnom – sve uz pomoć kukuruznog skroba umesto brašna!

Pržena riba je pravi gastronomski užitak, jer kombinuje savršenu mekoću unutrašnjosti i hrskavu koru. Iako je izuzetno ukusna, često se suočavamo sa problemom da paniranje u brašnu upije previše ulja, čineći ribu masnom i teškom. Zbog toga mnogi izbegavaju da je pripremaju prečesto.

Zašto pripremati ribu bez brašna?

Priprema savršeno hrskave ribe može biti izazov. Ključ je u tome da riba bude ravnomerno ispržena, ali da u isto vreme ostane sočna iznutra. Nažalost, paniranje u brašnu često nije najbolji izbor, jer previše upija ulje, što čini ribu masnijom.

Foto: Pixabay

 

Međutim, postoji rešenje koje profesionalni kuvari često koriste kako bi postigli lakšu i hrskaviju teksturu - kukuruzni skrob.

Ovaj metod omogućava da riba ne upije višak ulja prilikom prženja, čime zadržava hrskavu koru, a jelo ostaje lakše i zdravije. Kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj oko ribe, sprečavajući apsorpciju previše ulja i omogućavajući savršen rezultat.

Kako primeniti ovaj trik?

Svaki komad ribe prvo umočite u kukuruzni skrob, potpuno ga prekrivajući, a zatim pažljivo spustite u vrelo ulje. Pržite do zlatno smeđe boje i hrskave teksture, a zatim stavite na papirni ubrus kako biste se rešili viška ulja.

Ovako pripremljena riba oduševićete svojim hrskavim slojem i ukusom, dok će ostati mnogo manje masna nego kada je panirana u brašnu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set