• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

28.08.2015

23:46

(VIDEO) ŠIFROVANI SIGNALI: U ovim crtaćima predskazano je rušenje Kula bliznakinja?!

Zanimljivosti

(VIDEO) ŠIFROVANI SIGNALI: U ovim crtaćima predskazano je rušenje Kula bliznakinja?!

Podeli vest

Britanski Čenel for (Channel Four) nedavno je ponovo emitovao epizodu Simpsonovih pod naslovom „Njujork protiv Homera Simpsona“, prvu epizodu iz devete sezone. Međutim, Simpsonovi nisu jedini crtać koji je na ovaj način predvideo 11. septembar

Ova epizoda je prvi put emitovana na Fox-u 21. septembra 1997. godine, skoro 4 godine pre 11. septembra 2001. godine. To je prilično značajno pošto je Svetski trgovinski centar postojao u vreme kada je epizoda emitovana. Zato se u njoj javljaju čuvene kule bliznakinje.

Zašto je to važno? Zato što Homer Simpson nakratko razmišlja o odlasku u Njujork Siti, a u crtaću se pojavljuje putna brošura Njujorka sa slikom kula bliznakinja Svetskog trgovinskog centra.

Ono što je naročito interesantno jeste da se se pored kula bliznakinja na brošuri nalazi cena od 9 dolara, što aludira na 9/11, odnosno 11. septembar.

Ne zaboravite da je ova epizoda emitovana u septembru 1997. godine. Dakle, ili je epizoda sasvim slučajno predvidela događaje ili su scenaristi imali neku informaciju o tome šta se planira.

Naravno, scenaristi možda nisu ni znali šta se planira, već im je jednostavno rečeno kako to treba da izgleda.

U svakom slučaju, neko blizak timu Simpsonovih je želeo da pošalje šifrovanu poruku.

Međutim, Simpsonovi nisu jedini crtać koji je na ovaj način predvideo 11. septembar.

U aprilu 2001. godine, jedna od epizoda Džonija Brava je takođe prikazala element ovog događaja. Jedan kadar iz epizode prikazuje poster gorućeg solitera sa natpisom „uskoro“.

Neko će možda reći da su ovo samo slučajnosti, ali je mnogo verovatnije da su u pitanju šifrovani signali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17