• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dailymail.co.uk

19.03.2019

18:47

(FOTO) OTKRIVENO KO JE BIO DŽEK TRBOSEK! DNK analiza odala serijskog koljača iz Londona i rešila misteriju iz 19. veka!

Zanimljivosti

(FOTO) OTKRIVENO KO JE BIO DŽEK TRBOSEK! DNK analiza odala serijskog koljača iz Londona i rešila misteriju iz 19. veka!

Podeli vest

Britanska policija je najzad, nakon više od stotinu godina nagađanja i istrage, otkrila pravi identitet Džeka Trboseka i utvrdila da je reč o Aronu Kosminskom, koji je radio kao berberin u Londonu

Aron Kosminski je bio poljskog porekla i u vreme prvog ubistva imao je 23 godine. Nakon što je urađena analiza uzoraka krvi koji su uzeti sa šala jedne od Trbosjekovih žrtava Katarine Edous, ispostavilo se da DNK pripada Aronu Kosminskom.

 

Identitet su otkrili istraživači sa Univerziteta "Džon Murs" u Liverpulu i objavili ga u tekstu o forenzičkoj nauci. Kako navodi britanski Dejli mejl, preduzetnik Rasel Edvards, koji je kupio šal jedne od Trbosekovih žrtava na aukciji 2007. godine, kontaktirao je naučnike radi provere DNK.Šal je pronađen kraj Katarininog tela, pa se pretpostavljalo da je krv na šalu njena, međutim, ispostavilo se da krv pripada ubici.

 

 

Džek Trbosek je nadimak engleskog serijskog ubice sa kraja 19. veka, čiji identitet sve do sada nije bio otkriven. Nadimak vodi poreklo od pisma potpisanog sa "Džek Trbosek", koje je u to doba stiglo u redakciju londonske Centralne novinske agencije, a koje je poslala osoba koja je tvrdila da je ubica.

 

SRPSKI DŽEK TRBOSEK mrzeo žene i prostitutke, UBIJAO IH NA BRUTALAN NAČIN po kojem je bio PREPOZNATLJIV

Džek Trbosek je zverski ubio najmanje pet prostitutki u Vajtčepelu, siromašnom kvartu Londona, 1888. godine, a veruje se da snosi odgovornost za još dva okrutna ubistva.

Misterija oko identiteta i motiva ovog ubice zainteresovala je mnogobrojne istraživače i inspirisala brojne autore da napišu knjige i snime filmove i serije o njemu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 5 godina

Пољски берберин? У то време Пољска као држава није постојала, а територија данашње Пољске је била у саставу немачког и руског царства. С друге стране, име Арон Космински је несумњиво јеврејско.

Paja

pre 5 godina

A odakle im dnk tog brice pa znaju da je njegova krv na salu ???? Idi begaj ;)

moma52

pre 5 godina

Otkud to da Britanci nisu utvrdili da je Srbin?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17