• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: paszavas.com/informer.rs

15.12.2019

21:24

(FOTO/VIDEO) OVO JE PAS KOJI NE LAJE! Ali to ne znači da je nečujan!

Zanimljivosti

(FOTO/VIDEO) OVO JE PAS KOJI NE LAJE! Ali to ne znači da je nečujan!

Podeli vest

On ne laje previše, ali nije ni tih, zapravo nestašni Basenji je prevarant najvišeg reda koji će izazvati vašu inteligenciju i smisao za humor

Basenji je veoma inteligentan, ali njegova trvrdoglavost je „široka kilometar i po“. Fraza „spreman da zadovolji“ se odnosi na mnogo rasa pasa, ali ne i za njega. Basenji možda vrlo dobro zna sve komande koje ste ga naučili, ali da li će ih zaista i izvršavati zavisi samo od njega. On će prvo razmisliti pa zatim i poslušati, ili će možda odlučiti da ne postoji dovoljno dobar razlog da vas posluša. Basenji koristi svoju inteligenciju kako bi privukao vašu pažnju u želji da mu obezbedite ono što mu je potrebno ili žele.

Basenji su takođe i umetnici u nestajanju. Čak i ograđeno dvorište neće zadržati Basenjija koji je odlučio da bude na drugom mestu. Ostavite ga bez nadzora u dvorištu može znači gubitak vašeg dragocenog pratioca koji je pobegao da istražuje svet. Električna ograda takođe neće zadržati Basenjija koji vidi ili pomiriše nešto zanimljivo. On smatra da je trzaj iz okovratnika samo mala neprijatnost.

Basenji je poznat kao pas koji ne laje, ali to ne znači da je nečujan. Njegova vokalizacija ide u rasponu od divnog zvuka do vriska od kojih će vam se dići kosa na glavi.

Sa pozitivne strane, Basenji vole da se igraju, ali ako želite psa koji će da trči po frizbi ili tensku lopticu, prevarili ste se – Basenji nije pas za vas. Oni su i sjajni psi čuvari, braniće vlasnika i imovinu kada to situacija zahteva. Poznati su po svojoj hrabrosti i da će napasti uljeza sa svim što imaju.

Basenji nije poznat kao ljubimac dece, ali sa svojim visokim nivoom energije, oni mogu biti dobri pratioci za stariju decu. Ako će biti u blizini dece, najbolje je da ga uzgajate kod vas dok je još štene. Stariji Basenji koji je upoznat sa decom je najpogodniji za domove gde su deca već dovoljno zrela da imaju pravilnu komunikaciju sa njim.

Sa jedinstvenim izgledom i prirodom, Basenji nije rasa za svakoga, ali za one koje cene stav malog psa i inteligenciju, on je pravi izbor.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija