• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: daily mail/informer.rs

13.08.2021

13:14

CARICA SPAVALA SA 25 MUŠKARACA ZA JEDNU NOĆ, A AKO NEMAŠ VELIKI PONOS...

pexels.com

Zanimljivosti

CARICA SPAVALA SA 25 MUŠKARACA ZA JEDNU NOĆ, A AKO NEMAŠ VELIKI PONOS...

Podeli vest

Carica Valerija Mesalina se jednom prilikom takmičila sa poznatom prostitutkom sa koliko muškaraca je moguće imati intimne odnose tokom jednog dana. Carica je odnela pobedu, tako što je bila je sa 25 različitih muškaraca

Postoji određena slika starog Rima koja preovladava u modernom umu: ona o gradu natopljenom izopačenošću i dekadencijom, slobodnim se*som za sve, gde je svako mogao da učini bilo šta kome god je hteo. Carstvo čiji je nedostatak morala bio katalizator nazadovanja i na kraju pada, kaže britanska spisateljica L.J. Traford, autorka knjige 'Sex and Sexuality in Ancient Rome'.

Izdvojili smo nekoliko detalja iz njene knjige u kojoj se može saznati svašta, od uloge veličine penisa kod pozivanja gostiju na večeru, preko raskalašenih pojedinaca, sodomizovanja, raznih perverzija, napitaka za bolji se*sualni odnos...

Kroz krevet ove žene su prošle stotine muškaraca

Zvali su je 'najluđom ženom Rima'. Valerija Mesalina rodila se u carskoj porodici, a se*s je toliko volela da je postala zloglasna preljubnica kroz čiju postelju su prošle stotine muškaraca.

Udala se 38. godine posle Hrista u 20. godini. Suprug joj je postao 47. godišnji rođak Klaudije. Par je dobio sina Britanikusa i ćerku Oktaviju. Klaudije je postao car nakon atentata na Kaligulu 41. godine.

Mesalina je imala veliki se*sualni apetit i nije se plašila da kazni muškarce koji su je odbijali.

Foto: Printscreen You Tube

Vila Misterija u Pompei

Među njima je bio i Markus Vinikus, oženjen članicom carske porodice po imenu Julia. Za oko je pohotnoj Mesalini zapeo i glumac Mnester, a pre toga joj je ljubavnik Kaligue, takođe se opirao njnim nasrtajima. U tom slučaju je čak reagovao i njen suprug pa mu je rekao da je posluša, nesvestan da njegova supruga od glumca želi se*s. 

Obično preljubništvo joj je ubrzo dosadilo pa je zadovoljstvo tražila na svakakve načine.

- Carica je prisiljavala druge žene na preljubu dok su ih njihovi muževi gledali. Mesalina se jednom takmičila sa poznatom prostitutkom sa koliko je muškaraca moguće spavati u jednom danu. Carica je pobedila, bila je sa 25 različitih muškaraca. Navodno se predstavljala kao prostitutka nadimka 'Vučja devojka' u lokalnom bordelu, a na kraju dana još uvek nije bila umorna od seksa - kaže autorka.

Radili su sve i svašta za bolji se*s

Rimljani su pokušavali na sve načine da poboljšaju ljubavni život. Neki su se za to obraćali bogovima, a drugi su posezali za svakakvim napicima, bizarnim ritualima... 

Verovalo se da jedenje zeca čoveku daje dodatnu privlačnost tokom narednih devet dana. Verovali su i da će biti bolji ljubavnici kuvanjem mešavine napravljene od grana masline, repe i maslinovog ulja koju su potom predstavljali punom Mesecu i sve pratili izgovaranjem 'čarobnih' reči.

Još složenija čarolija za povezivanjem s nekim ko im se sviđao bila je izrada dva voštana lika u obliku muškarca i žene. Na njih su pisali neke reči, a potom ih probadali iglama. 

- Nakon toga su morali da zapišu sve reči koje su izgovorili na olovnu ploču pa su je vezivali za voštane figure nitima s razboja i to sa 365 čvorova. Uz to su ponavljali 'ABRASAX, drži je čvrsto' - ispričala je autorka knjige. 

I to nije bilo sve. Nakon toga su imali zadatak da tako zavezane figure stave pored groba nekoga ko je umro prerano ili nasilno i to u ranu zoru, kad se Sunce pojavi na horizontu. Uz 'instalaciju' su stavili i cveće. Sve je kulminiralo izvođenjem nabrajanjem preko 1000 čarobnih reči.

Kako su izvođenje rituala i priprema ljubavnih napitaka bile vrlo komplikovane radnje, neki su se za pomoć obraćali vešticama koje su to radile umesto njih.

Samo oni s 'velikim' su dobili pozivnicu za večeru

Rimljanima je veličina definitivno bila važna, a dokaz tome su zapisi o jednom političaru sa imenom Markus Aurelijus Kota koji je pozivnice za večeru uručivao samo dobro obdarenim muškarcima. E sad, kako znati koliki je čiji penis? I to se dalo jednostavno saznati - na javnim kupalištima ništa nije ostalo skriveno.

Veličinom polnog organa bio je opsednut i Hostius Kvadra, rimski robovlasnik, poznat po se*sualnoj razuzdanosti. Ubili su ga vlastiti robovi, navodno zbog njegovih se*sualnih apetita. I on je odlazio na javna kupališta kako bi odabrao 'favorite' s kojima bi kasnije bio intiman. 

- On je bio toliko opsednut veličinom da je pravio ogledala koja su povećala odraz. Na taj način je uživao gledajući preteranu veličinu penisa svojih partnera - spomenula je Traford.

- Njegova opsednutost velikim penisima dovela je do toga da su ga naslikali kao najgoreg, najpokvarenijeg muškarca, jer je njegova opsesija ogromnim polnim organima i analnim se*som bila krajnje ne-rimsko ponašanje - dodala je.

Foto: Printscreen You Tube

Car Neron

Car koji je palate oslikao erotskim prizorima

Tiberije, drugi rimski car, bio je zaluđen 'vrućim' erotskim prizorima pa ih naslikao na zidovima 12 palata koje je sagradio na ostrvu Kapri.

Imao je naviku da oživljava prizore sa zidova tako što je angažovao ljude koji su scene se*sa izvodili pred njim. Imali su zadatak da oživljavaju njegove se*sualne fantazije kad god mu se prohtelo. 

- Kad su mu dosadile epizode se*sa uživo, dodao je element igranja uloga tako što ih je maskirao u bogove i nimfe. Znao je da ih sakrije u tajne kutke u šumi kako bi potom mogao 'slučajno' naići na njih - kaže autorka.

Oženio se evnuhom obučenim poput pokojne žene

Car Neron bio je sve samo ne normalan. Najpre je ubio svoju suprugu Popea Sabinu tako što ju je udario nogom u stomak u svađi oko kočija koje su se takmičile, a potom se oženio dečakom po imenu Sporus. Kastrirao ga je, obukao ga kao svoju pokojnu suprugu i oženio.

- Tretirao je dečaka na sve načine kako se ponašao i sa pokojnom suprugom. Oblačio ga je u žensku carsku odeću tako da liči Popei što više je moguće, putovao je s njime u nosiljci rimskim ulicama i zvao ga je Sabina ili carica - ispričala je autorka.

Dodaje kako ipak nije jasno da li je Neron iskreno pokušavao sam sebe i druge da uveri da je dečak Popea ili je taj brak samo šala na račun evnuha. Bez obzira na to, postoje dokazi da mu je Sporus bio izuzetno važan, vodio ga je svugde sa sobom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17