• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.11.2021

10:24

Ova zaštićena vrsta ptice POSETILA Crnu Goru! IMALA I SVOJE OBEZBEĐENJE!

Pixabay

Zanimljivosti

Ova zaštićena vrsta ptice POSETILA Crnu Goru! IMALA I SVOJE OBEZBEĐENJE!

Podeli vest

Izuzetno retka i zaštićena vrsta ptice, ćelavi ibis, bila je prethodnog dana najčuvanije biće u Crnoj Gori, prenose crnogorski mediji

Ekipa Centra za zaštitu i proučavanje ptica bila joj je "za krilima" i tokom noći kako bi je zaštitila od svih opasnosti, prenosi RTCG.

Televitija u Crnoj Gori zabeležila je neobičnu sliku u podgoričkom naselju Konik, gde su iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica propratili zaštićenu vrstu ćelavi ibis, poznatu i kao "nova", koja je po njihovim rečima doletela iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Pixabay

Ćelavi Ibis

Juče je bila u Nikšiću, konačičšte našla u Podgorici gde su je sve vreme pratili iz CZIP-a, kako bi pazili da joj se nešto ne desi.

Foto: Pixabay

Ćelavi Ibis

Put, kako su kazali, treba da nastavi ka italijanskoj Toskani.

Ta vrsta je u ovom delu Evrope izumrla još u 17. veku, a sada se vratila i to iz Austrije preko Italije i Hrvatske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ove neverovatne ptice lete od ledene Skandinavije do vrele Afrike! Rami iz Finske 1000 kilometara preleteo za dan!
Srbija

Ove neverovatne ptice lete od ledene Skandinavije do vrele Afrike! Rami iz Finske 1000 kilometara preleteo za dan!

Prošlog novembra javnost u Srbiji rastužila je vest da je desetogodišnji orao ribar pronađen mrtav kod sela Boćevica nadomak Leskovca. Ribar „Oli“, kako su ga nazvali finski ornitolozi, tokom jesenje seobe nekoliko dana boravio je u Grdeličkoj klisuri gde je stradao od strujnog udara na pruzi Beograd-Skoplje. Ovu gracioznu grabljivicu stručnjaci su uz pomoć satelitskog odašiljača pratili sve do trenutka kada je prestao da se kreće. Ornitolozi iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije finskim kolegama vratili su satelitski odašiljač koji je ovog leta postavljen na novog ribara, nazvanog „Rami“

10.11.2021

14:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija