• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2022

13:46

STAVITE FIKUS NA OVO MESTO U KUĆI I OBOGATIĆETE SE! Pare će same dolaziti!

Zanimljivosti

STAVITE FIKUS NA OVO MESTO U KUĆI I OBOGATIĆETE SE! Pare će same dolaziti!

Podeli vest

Fikus je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka. Prema feng šuiju, može doneti sreću u vaš dom

Fikus potiče iz porodice kaučuka i zbog toga nosi naziv biljka guma iako se od nje ništa ne proizvodi. Nejno prirodno stanište je Južna Azija, naročito Indija i ostrvo Java gde po šumama raste visoko. Veoma je popularan i kao sobna biljka zahvaljujući svojim dekorativnim, širokim tamnozelenim listovima.

Osim što se lako gaji i uklapa u svaki ambijent, od klasičnog do modernog, fikus je veoma cenjen i u Feng Šui filozofiji. Simboliše obilje, sreću i bogatstvo i pomaže u protoku dobre energije u domu. Takođe, čisti vazduh u prostoriji od štetnih gasova, naročito od formaldehida, hemikalije koja se javlja u gotovo svakom zatvorenom prostoru.

Foto: informer.rs

Fikus

Gde postaviti fikus?

Prema Feng Šui učenju, njegovi široki okrugli listovi čine ga idealnim za postavljanje u uglove prostorija kako bi se ublažile njihove oštrine. Naročito pogodno mesto je ugao za bogatstvo. Da biste ga pronašli, stanite u centar svog doma i pronađite severni deo stana. Tu stavite fikus. Ali isto tako vodite računa da na tom mestu biljka ima dosta prirodnog svetla i da je redovno zalivate i prehranjujete


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija