• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/M. Jovanović

04.04.2022

19:00

ROMANTIKA je u krojevima i detaljima! Ove VENČANICE su TREND proleća! (FOTO)

Shutterstock

Zanimljivosti

ROMANTIKA je u krojevima i detaljima! Ove VENČANICE su TREND proleća! (FOTO)

Podeli vest

Haljina u kojoj ćete izgovoriti "da" prvi je izbor koji pravite pre stupanja u brak. Ove sezone vratio se minimalizam naglašen kroz aplikacije cvetnih uzoraka, a neizostavne su i uske, izazovne venčanice koje naglašavaju svaki deo tela

Buđenje prirode u prolećnim mesecima ima poseban značaj za mnogobrojne ljubavne parove. Prvi zraci sunca ponovo su probudili uspavanu romantiku. Nesuđeni mladenci, koji su zbog pandemije morali da odlažu venčanja, sada su dočekali svojih pet minuta i pohitali da organizuju svoj poseban dan. Jedan od prvih koraka svake mlade jeste biranje venčanice. Kako izgleda haljina u kojoj će izgovoriti "da", svaka devojka je barem jednom detaljno zamislila. Ipak, ima i onih neodlučnih koje žele jedan, probaju drugi, a venčaju se u potpuno trećem modelu. Lepota organizovanja venčanja i jeste u ovom biranju, tvrde buduće mlade.

Kako bi vam olakšali izbor, modni stručnjaci za ovu sezonu venčanja odabrali su nekoliko krojeva koji će vas potpuno opčiniti. U zavisnosti od svojih afiniteta, lokacije venčanja i građe, sa lakoćom ćete odabrati idealnu venčanicu za sebe. Ove sezone vratio se minimalizam naglašen kroz aplikacije cvetnih uzoraka, a neizostavne su i uske, izazovne venčanice koje naglašavaju svaki deo tela.

Foto: Shutterstock

Cvetni detalji su najdominantini trend 

Cvetni detalji

Najveći trend ove godine definitivno su cvetni motivi koji se mogu pronaći u raznim varijantama, oblicima i veličinama. Poznate modne kuće, među kojima je i omiljena budućih mlada "Oskar de la Renta", predstavile su divnu kolekciju sa aplikacijama cveća. Ovi modeli idealni su za proleće jer ujedno simbolizuju i romantiku i buđenje prirode. Bilo da se odlučite za cvetiće na korsetu, velu ili celokupnoj dužini haljine, cvetni motivi su pravi izbor.

Foto: Shutterstock

Uske i izazovne venčanice godinama ne izlaze iz mode

Sirena kroj

Uske i izazovne venčanice godinama ne izlaze iz mode. Ovi modeli ponovo su među najpopularnijim kod budućih mlada. Treba obratiti pažnju na to da sirena kroj odgovara određenom tipu ženskog tela. Popularni sirena kroj haljine ističe liniju tela, a od kolena nadole se blago širi, podsećajući na sirenin rep. Ovo je venčanica koja će istaći sve adute i prekriti neke nedostatke. Možete se odlučiti za modele koji su iz jednog dela, ali i za one koji su sačinjeni od elegantnog korseta i pripijene suknje. Dodatak čipke posebno naglašava ovaj model, a idealan je za romantično prolećno venčanje.

Foto: Shutterstock

Perje naglašava eleganciju, ali i upečatljivost

Venčanica ukrašena perjem

Za one dame koje vole nešto upečatljivije haljine ovog proleća imamo modele baš za njih. Reč je o venčanicama sa dodatnim perjem. Ovakav tip venčanica postaje trend koji se sve više koristi kako bi se naglasila elegancija, ali i upečatljivost. U zavisnosti od afiniteta, možete naći haljine sa tek ponekim detaljem u vidu perja ili pak takve da je cela suknja prekrivena njima.

Foto: Shutterstock

Voluminizirane haljine koje podsećaju na one iz bajki ponovo su u vrhu najpoželjnijih

Volumen

Voluminizirane haljine koje podsećaju na one iz bajki ponovo su u vrhu najpoželjnijih. Pufnasti rukavi i široke suknje sa dugačkim i bogatim šlepom mnogima su prvi izbor. Za ove haljine nije važan oblik tela jer one svojim volumenom prikrivaju sve nedostatke. Ovakve venčanice idealne su za proleće i iz praktičnih razloga jer nisu velike vrućine, pa slojevi tkanine nisu problem za višečasovno nošenje.

Foto: Shutterstock

Mini-venčanicu možete nositi tokom čitave godine

Mini-dužina

Kada se govori o venčanicama, prva asocijacija su dugačke i slojevite haljine. Međutim, ovog proleća modni znalci nude nešto potpuno drugačije - mini-haljine za one mlade koje izlaze iz šablona i sklone su eksperimentisanju. Iako su kraće verzije po mišljenju mnogih rezervisane samo za letnje mesece, zapravo mini-venčanicu možete nositi tokom čitave godine. Tajna se krije u neverovatnoj udobnosti. S obzirom na to da nemaju krinoline ni slojeve tkanina, u njima se možete lako kretati tokom slavlja. Devojke ih često biraju za manje, nestandardne svadbe, ali i za one koje se drže tradicije, pri čemu su tada najčešće odabir kao druga haljina na venčanju.

Foto: Shutterstock

Izazovni duboki šlic odlično se uklapa uz minimalizam 

Zavodljivi šlicevi

Čini se da svadbene kreacije nikada nisu bile tako smele i zavodljive kao venčanice za ovo proleće. To duguju, pre svega, izazovnim dubokim šlicevima koji krase svaki stil, uključujući i raskošni balski. Osim u donjem delu, kreatori su atraktivne rezove preneli i na gornji deo kreacije u vidu izazovnih ali ukusno stilizovanih dekoltea, pretvarajući ih u prava remek-dela.

Foto: Shutterstock

Mašna je savršeni detalj 

Lepota je u detaljima

Kada se pomenu ukrasi za venčanicu, mnogima su prva asocijacija bogata čipka ili kristali kojima se optoči ceo šlep. Međutim, ovog proleća akcenat je na mašnama. Romantični boho detalji vratili su se na velika vrata, dajući nam mnoštvo opcija kada je u pitanju izbor prave haljine. Zahvaljujući njima, kreacija dobija novu formu koja predstavlja neverovatni spoj šika i tradicije. Upravo su najlepše sirena venčanice stilizovane velikim mašnama. Smeštene su na zadnjoj strani kreacije tako da daju dozu seksepila, dok su za nešto smelije devojke kreirani modeli sa golim leđima i završavaju se mašnama.


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17