• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2022

11:56

MISLITE NA MIRIS, NE NA AMBALAŽU! Francuski kreator parfema otkrio gde grešimo sa mirsima

Printscreen You Tube Maison Francis Kurkdjian Paris

Zanimljivosti

MISLITE NA MIRIS, NE NA AMBALAŽU! Francuski kreator parfema otkrio gde grešimo sa mirsima

Podeli vest

Poznati francuski kreator parfema, Fransis Kurkdžijan, koji je godinama sarađivao sa vrhunskim modnim kućama, kaže da je od neuspele parfemske kombinacije gore kada ljudi ne umeju pravilno da koriste dobar parfem

- Sam izbor parfema mnogo govori o osobi koja ga nosi, o njegovom ličnom ukusu, senzibilitetu, ali i o tome kako se ophodi prema njemu, kako ga nanosi, gde ga čuva - rekao je za "El" Kurkdžijan i izdvojio najčešće greške koje uglavnom čine žene.

Pravilno nanošenje

Kada na zglobove naprskate miris, neka tako i ostane dok ga koža ne upije! Ne trljajte zglobove, ne prinosite ruku vratu! Trljanjem se koža zagreva i proizvodi enzime koji menjaju miris. Jaki i srednje jaki parfemi su najpodložniji tom uticaju, a oni sa cvetnom aromom gube svežinu, kaže Kurkdžijan

Savet: Parfem naprskajte na zglob samo jednom i dopustite da ga koža upije

Gde mu je mesto

Nije preporučljivo da parfem šetate iz sobe u kupatilo, jer promena temperature utiče na neočekivane hemijske reakcije sastojaka. Toplo - hladno utiče na svežinu, ultraljubičasti zraci izazivaju promene parfemske boje, pa žuta tečnost postaje zelena, roze prelazi u tamnocrvenu. Isto kao što ne biste ostavili bocu šampanjca na suncu, tako je i s parfemima - opominje stručnjak.

Savet: Čuvajte parfem u originalnom pakovanju na sobnoj temperaturi

Foto: Shutterstock

Parfem

Manje je bolje

Optimalno trajanje mirisnih nota u bočici od njenog otvaranja je oko tri meseca. Čim otvorite parfem, pod uticajem kiseonika menjaju se molekuli sastojaka mirisa, pa ni intenzitet ni nota više nisu isti ako parfem predugo stoji.

Savet: Ukoliko volite da uživate u različitim mirisima i koristite različite parfeme, kupujte manja pakovanja. Pre ćete ih potrošiti

Kada može i na kosu

Parfem ne traje dugo na suvoj koži i nikad ga ne pokrivajte odećom. Zato je preporučljivo da ga nanosite na laktove i zglobove na rukama. Izuzetak pravimo kada je veoma toplo, tada se više znojimo i prirodni mirisi brzo uništavaju parfem. U tim slučajevima možete staviti malo parfema na kosu ili garderobu, savetuje Kurkdžijan.

Savet: Da bi miris parfema duže trajao, nanesite malo parfema na kosu ili na maramu

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17