• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

14:11

Sandra Bulok strastveno poljubila Skarlet Johanson! Nazivaju je kraljicom komedije, a muž je prevario sa zvezdom filmova za odrasle (FOTO/VIDEO)

EPA

Zanimljivosti

Sandra Bulok strastveno poljubila Skarlet Johanson! Nazivaju je kraljicom komedije, a muž je prevario sa zvezdom filmova za odrasle (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Sandra Bulok (59) je jedna od najplaćenijih glumica i jedna od najmoćnijih ličnosti Holivuda.

Sandra Bulok je rođena 1964. u Arlingtonu, a pošto joj je majka bila operska pevačica ona je u detinjstvu putovala po celoj Evropi. Majka joj je bila Nemica, a Sandra je živela u Nirnbergu. Kasnije se preselila u Ameriku. Studirala je glumu na koledžu u Istočnoj Karolini, ali ga je napustila pred kraj studija. Preselila se u Njujork i konobarisala da bi preživela.

Foto: EPA

Sandra Bulok

 

Najbolja i najgora glumica

Sandra se proslavila ulogom u filmu "Brzina" 1994. godine, uz Kijanu Rivsa. U ovom filmu su vozili autobus koji ne može da se zaustavi i impresionirali filmske gledaoce širom sveta. Usledili su veliki filmski hitovi - romantična komedija "Dok si ti spavao", film "Gravitacija", komedija "Ljubavne čarolije" sa Nikol Kidman.

Za film "Mrtav ugao" 2009. godine osvojila je Zlatni globus i Oskara za glavnu žensku ulogu. Zanimljivo je da su je u istoj godini proglasili i za najbolju i za najgoru glumicu.

Uloga u filmu "Gravitacija" donela joj je nominaciju za BAFTA,  nagradu, kao i nominacije za Zlatni globus i Oskara za najbolju glavnu ulogu. Nagradu za ženu godine dobila je 2010. od magazina People.

U Ginisovu knjigu rekorda ušla je 2012. godine, kao najplaćenija glumica u istoriji filmske kinematografije.

Foto: EPA

Sandra Bulok

 

Za film "Razbijač" dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu, a za film "Brzina" nagradu "Saturn" za najbolju glumicu.

Dobila je i svoju zvezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu, 2006. godine.

 

Poslednjih godina sve manje glumi. Imala je ulogu u filmu "Bullet Train" 2022. godine. Sandra je uglavnom posvećena deci i svojim hobijima - dizajnu i uređivanju enterijera.

Poljubila Skarlet Johanson

Da bi pokazala da nije u sukobu sa glumicom Skarlet Johanson zbog glumca Rajana Rejnoldsa, Sandra ju je poljubila u usta na dodeli MTV nagrada. Takođe je svojim govorom oduševila javnost, kada je 2011. Kolinu Flirtu uručivala nagradu za najboljeg glumca.

 

 

I njen razvod je obeležio skandal. Ona se, naime, posle pet godina braka razvela od motocikliste Džesija Džejmsa, zbog njegovog neverstva. Ovaj ljubavni brodolom je dospeo u javnost, kada su novine objavile da je Džesi Sandru prevario sa porno glumicom Mišel Makgi.

Nakon toga Sandra se odselila iz njihove zajedničke kuće i povukla iz javnog života.  

Pre tog braka Sandra je već bila verena, a bila je u vezi vezu sa fudbalerom Trojom Ejkmanom, glumcima Metju Mekonahijem i Rajanom Goslingom.

Foto: EPA

Sandra Bulok

 

Humanitarni rad

Sandra je poznata i kao veliki humanitarac. Pomogla je Crvenom Krstu Amerike, nakon tragičnih događaja 11. septembra. Takođe je pomogla  žrtvama cunamija u Indijskom okeanu, dala je finansijsku pomoć žrtvama zemljotresa na Haitiju i na ostrvu Honšu i donirala novac koledžu "Voren Iston" u Nju Orleansu.

Boraveći u Nju Orleansu, gde je pomagala žrtvama od uragana Katrina, odlučila se da usvoji tamnoputog dečaka. Proces usvajanja je trajao oko tri godine, a dečak je dobio ime po Sandrinom omiljenom muzičaru Luju Armstrongu, piše Biografija.org

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17