• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2023

13:45

Snaja Sofije Loren je Srpkinja! Poznata holivudska glumica peva deci na srpskom jeziku (VIDEO)

EPA

Zanimljivosti

Snaja Sofije Loren je Srpkinja! Poznata holivudska glumica peva deci na srpskom jeziku (VIDEO)

Podeli vest

Kako je Saša Aleksander Ponti otkrila jednom prilikom, odlično govori srpski jezik i peva deci pesme na srpskom.

 

 

Mnoge holivudske zvezde zapravo imaju srpsko poreklo, a jedna od njih je i poznata američka glumica Saša Aleksander Ponti.

Ona je jednom prilikom, u emisiji Konana Obrajana, otkrila da kod kuće deci peva na srpskom i uči ih srpskim pesmama.

Sašin muž je sin čuvene Sofije Loren i Karla Pontija, pa se u kući osim engleskog govori i italijanski, francuski, ali i srpski jezik.

Kod njih je zastupljen i francuski, jer deca idu u francusku školu, pošto je njen muž deo života proveo i u Francuskoj i taj jezik odlično govori.

Saša Aleksander rođena je u Los Anđelesu i to joj je umetničko ime, a pravo je Suzana Drobnjaković.

Foto: Profimedia

Sofija Loren, Saša Aleksander Ponti

Saša je rođena 17. maja 1973. godine u Los Anđelesu, u Kaliforniji. Njen otac je Italijan a majka Srpkinja čije prezime i nosi. Udata je za reditelja Eduarda Pontija, sina glumice Sofije Loren, sa kojim ima dvoje dece. 

- Naša porodica je mešana. Moj muž je pola Italijan, pola Francuz, naša deca idu u francusku školu. Moja majka je bila Srpkinja, tako da ja jako dobro govorim i srpski jezik i volim deci da pevam srpske pesme. Srpski jezik, iako je prelep, ima mnogo suglasnika, sve je dublje i prožeto sa mnogo emocija, čak i nepristojne reči posle čega je voditelju objasnila i kako zvuče psovke na srpskom!

U septembru 1999. udala se za Luku Pecela ali je taj brak nije potrajao posle čega se udala za reditelja Edoarda Pontija, mlađeg sina Sofije Loren i Karla Pontija. Imaju dvoje dece - Luciju i Leonarda. Saša Aleksander pored engleskog odlično govori srpski, italijanski i malo francuskog.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“
Društvo

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“

Povodom dvadesetog obeležavanja međunarodnog dana Dunava, na teritoriji Republike Srbije i drugih podunavskih zemalja održava se niz manifestacija, radionica i festivala koji imaju za cilj da skrenu pažnju i podignu svest o važnosti drugog sliva Evrope. Reka Dunav prolazi kroz četrnaest zemalja u kojima živi preko 80 miliona ljudi kao i četiri evropske prestonice, Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd.

29.06.2024

13:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija