• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

09.03.2024

11:00

Sve je krenulo nizbrdo kad je osvojila milione! O prokletstvu dobitnice lotoa i dalje se priča

Shutterstock

Zanimljivosti

Sve je krenulo nizbrdo kad je osvojila milione! O prokletstvu dobitnice lotoa i dalje se priča

Podeli vest

Džilijan Bejford se nakon dobitka lotoa razvela, pa upoznala prevaranta koji ju je umalo koštao svega.

Dobitnica loto-a Džilijan Bejford (51) izbacila je svog muža nakon što je prokockao milione od njenog udela u bogatstvu od 148 miliona funti.

Osuđeni prevarant Brajan Dins (43) trošio je na automobile, putovanja, satove, a velikodušno je čašćavao i svoje prijatelje.

- Bacao je novac i levo i desno. Mogli su da bankrotiraju.

Njegovo rasipanje je uplašilo Džilijan, koja je milila da ništa neće ostati od njenog džekpota, koji je osvojila sa prvim mužem Adrijanom 2012.

Izvor je za The Sun rekao:

- Brajan je video Džilijan kao bankomat i ništa više. Stalno ga je obasipala novcem, kako bi pokušala da održi brak. Ona ne bi ni trepnula, dala bi mu 20.000 funti, ako bi tražio. Međutim, nijedan iznos mu nikada nije bio dovoljan i on je želeo sve više i više. Da su nastavili onako kako su bili, mogli su da završe bankrot. On se ponaša kao da je velika faca.

Brajan, koji je bez posla, dobija mesečnu naknadu od svoje nove žene, nakon što su se venčali pre pet godina. Ipak, nedavno su se rastali, a problemi su već neko vreme imali u braku, kažu izvori.

Jedan je tvrdio da bi se Brajan iselio nakon svađe, ali da se vraćao novim poklonima od Džilijan. Ono što sam video, nikada nije bio srećan brak. Brajan bi se iselio, a zatim bi se vratio, a Džilijan bi mu kupila još jedan auto. Bila je opsednuta. Ona je samo želela da brak funkcioniše bez obzira na sve. Prestao sam da brojim koliko automobila mu je kupila. Mora da je potrošila malo bogatstvo samo na to.

 

 

Dobitak sa prvim mužem

Džilijan i prvi muž Adrijan Bejford osvojili su svoje mega bogatstvo u avgustu 2012. kada su živeli u Haverhil, u Safolku. Par, koji ima dvoje dece, ubrzo se preselio na imanje u Kembridžširu, ali se razveo 15 meseci kasnije.

Džilijan, poreklom iz Karnustija, Angus, vratila se u Škotsku, gde sada iznajmljuje imanje.

Upoznala je Brajana, koji je bio zatvoren zbog prevare od 13.500 funti, kada je živeo u zapuštenom stanu u Dandiju. Brzo se navikao da ima gomilu novca.

Džilijan je njega i njegovu porodicu častila praznicima, automobilima, satovima i odećom. Kasnije se uselio u njenu vilu.

- Brian se ponašao kao da je dobitnik na lutriji. Novac mu je otišao pravo u glavu, a on je bacao novac levo, desno i centar. Odleteo bi sa prijateljima da gledaju fudbalsku utakmicu i sve platio. Povrh toga, svima bi im dao novac za trošenje. Bilo mu je važno da svi znaju da on plaća račun. Ali to nije bilo njegovo. Sve je dolazilo od Džilijan - kaže izvor.

Mesečna naknada nikada nije bila dovoljna, jer je pokušavao da finansira ekstravagantan način života na koji se navikao.

- Ponekad bi dan nakon što bi dobio platu otišao kod Džilijan i rekao da mu je malo i da mu treba više novca. Ne znam da li mu je ikada rekla "ne". Verovatno je bila malo naivna u vezi sa onim što se zaista dešava - kaže izvor.

Postali su roditelji devojčice tokom izolacije zbog kovid-a 2020. Tvrdi se da je Džilijan očajnički želela da usreći Brajana i da ostanu zajedno kao porodica.

- Verovatno je strancima teško da shvate šta se dogodilo, ali Džilijan je bila do ušiju zaljubljena. Verovala je u sve što joj je Brajan rekao. Sve što je želela je da on bude srećan i nikada ga nije ispitivala. Ako je želeo novac, dobio ga je. Pokloniti mu 50.000 funti nije bila velika stvar za nju. Sve što je želela je da njena porodica ostane na okupu, koliko sam video - dodaje još jedan izvor.

 

 

Ogromna nagrada

Džilijan i Adrijanov neverovatan prihod od 148 miliona funti u 2012. bio je jedan od najvećih džekpotova u to vreme, a par je slavio naručivanjem pice.

Njihova ogromna nagrada stigla je istog meseca kada je Brajan bio u zatvoru zbog prevare. Do 2012, Džilijan je bila bolnička radnica, dok je Adrijan radio kao poštar i vodio muzičku radnju.
Par je deo svoje pobede potrošio na prostranu vilu od 6 miliona funti. Ali samo 15 meseci kasnije, u novembru 2013, odlučili su da podnesu zahtev za razvod.

Nakon razlaza, par je bio primoran da ravnopravno podeli dobitke uprkos tome što je Adrijan kupio dobitnički tiket.

Džilijan je kasnije rekla za Sun da ih je vrtlog pobede koštao braka.

Adrijana su ostavile četiri devojke, zajedno sa istanjenim bankovnim računom. Jedna od njegovih devojaka Samanta Burbidž, odbila je njegovu ponudu za brak i vratila se svom bivšem dečku, koji je bez para, ponevši sa sobom skoro 500.000 funti u poklonima koje joj je Adrijan kupio.

Tu je bila i Marta Jaroš, bivša radnica u fabrici kobasica, koja je dobila vrhunski Volvo V40 hečbek od 34.000 funti pre nego što je raskinula sa njim.

Zatim je došla Liza Kemp - konobarica koja je Adrijanu slomila srce kada ga je ostavila dok su bili na odmoru.

Adrijan je 2021. prodao svoju kuću od 6 miliona funti i imanje od 189 jutara u Kembridžširu uz gubitak.

Borba za život

Godine 2021. sin Bejfordovih Kameron (13), borio za život nakon užasne nesreće na kvadu.

Vozio se kvadom, kada ga je udario automobil kojim je upravljala njegova sestra Ejmi (15) u krugu vile njihovog oca. Kameron je stavljen u indukovanu komu, ali se potpuno oporavio.

Predbračni ugovor

Jedna dobra stvar jeste da je Džilijan navela Brajana da potpiše predbračni ugovor, tako da neće imati pravo na ogroman deo onoga što joj je ostalo kada se zvanično razvedu.

Brajan sada vodi pab u Auhterarderu i veruje se da je potrošio sve što je dobio od Džilijan.

- To je zaista tužna i tragična priča. Imao je sve, ali je odbacio - kaže izvor.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija