• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2024

21:00

Da li ova mama preteruje? Društvene mreže su se usijale od komentara - mnogi je osuđuju (VIDEO)

Shuterstock

Zanimljivosti

Da li ova mama preteruje? Društvene mreže su se usijale od komentara - mnogi je osuđuju (VIDEO)

Podeli vest

Majka Samanta Brid odlučila je da svojoj deci - naplaćuje stanarinu.

Mama Samanta Bird izbezumila je ljude svojom kontroverznom odlukom da svojoj deci naplaćuje kiriju.

Naime, Samanta je tokom života imala brojne dugove i želela je da obezbedi da njena deca ne dožive istu sudbinu. U nadi da će njena deca od toga imati koristi kada porastu, Samanta primorava Sajmona, Džonu i Ašera, od devet, osam i šest godina, da plate „lažne račune“.

Svake nedelje deca dobijaju džeparac od 6 dolara, od čega se očekuje da će 1 dolar otići na njihove troškove, još jedan dolar za namirnice i poslednji dolar za kiriju.

Dobijajući novac za obavljanje kućnih poslova tokom nedelje, deca mogu da prate sve kroz radne sveske koje je napravila njihova mama.

 - Jednom nedeljno sednemo sa dečacima da pričamo o novcu, izvadimo im radne knjižice i novčanike i onda razgovaramo o finansijskim veštinama. Svojoj deci naplaćujemo kiriju iz nekoliko razloga, želim da oni kontrolišu svoje novac i želim da upravljaju svojim troškovima - objasnila je Samanta.

Nakon što je provela godine pokušavajući da sredi svoj finansijski život, Samanta je odlučna da se pobrine da njena deca budu bolje pripremljena za odraslo doba nego ona.

Ova 30-godišnjakinja shvata da su njena deca još mala, pa se stara da znaju da uštede za neki slatkiš.  Radna sveska koja je kreirana za decu podeljena je na šest delova: zarada, štednja, trošenje, davanje, ulaganje i troškovi.

Foto: Shuterstock

roditelj i dete

 

Video koji je objavila na TikToku pregledan je više od sedam miliona puta, a mnogi roditelji su poslušali savet i uradili slične stvari.

Međutim, bilo je mnogo negativnih komentara.

Neki roditelji su joj dali do znanja da misle da je ono što radi pogrešno i da treba da pusti svoju decu da budu samo deca.

Jedan korisnik TikTok-a je napisao: "Samo neka deca budu deca!" Dok je drugi dodao: "Premali su da rade ovakve stvari, samo ih pusti!"

Samanta se našalila da njena deca neće biti izbačena ako mesec dana ne plaćaju kiriju.

Negativne povratne informacije je nisu sprečile da pomaže porodicama širom sveta.

 - Moj muž i ja smo završili u velikim dugovima i nismo bili dobro finansijski. Bile su nam potrebne godine da sredimo svoje finansijske živote i iskopamo se iz rupe u kojoj smo se nalazili. Zbog ovog iskustva, zaista sam želela da se pobrinem da moja deca to izbegavaju što je više moguće. Imala sam toliko roditelja da mi kažu da će to pokušati sa svojom decom ili da žele da ih roditelji nauče sličnim stvarima - dodala je Samanta, prenosi the Sun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija