• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2024

13:00

Prepoznajete li devojčicu sa slike? Zbog nje se trese Britanija i vode "ratovi" (FOTO)

Profimedia

Zanimljivosti

Prepoznajete li devojčicu sa slike? Zbog nje se trese Britanija i vode "ratovi" (FOTO)

Podeli vest

Megan Markl, vojvotkinja od Saseksa, danas slavi 43. rođendan.

Megan Markl je rođena kao Rejčel Megan Markl u Los Anđelesu, 4.8. 1981. Kada se udala za princa Harija  19.5. 2018. godine postala je deo kraljevske porodice.

Megan je rođena i odrasla u Los Anđelesu u Kaliforniji. Otac je belac, a majka Afroamerikanka.

Majka je bivša šminkerka Dorija Ragland, a otac Tomas Markl je radio kao direktor fotografije. Roditelji su se rastali kada je Megan imala dve godine, a zatim i zvanično razveli. 

Megan se iz roditeljske kuće odselila sa osamnaest godina, kada je krenula na fakultet. Danas ima blizak odnos sa svojom majkom.

Foto: Profimedia

Megan Markl

Kratka glumačka karijera

Megan je diplomirala 2003. godine na Univerzitetu "Nortvestern" u Evanstonu u Ilinoisu, na Odseku za pozorište i međunarodne studije.

Kada je diplomirala počela je glumačku karijeru - igrala je male uloge u nekoliko američkih televizijskih serija. Od 2011. do 2018. igrala je sedam sezona ulogu Rejčel Zejn u seriji "Suits". Proslavila se filmovima "Zapamti me" i "Užasni šefovi".

Kada se verila za princa Harija najavila je da se povlači iz glume, ali da će nastaviti da se ozbiljnije bavi humanitarnim radom.

Par se venčao 19. 5. 2018. godine, a Megan je postala vojvotkinja od Saseksa.

Foto: profimedia

Megan Markl i princ Hari

 

Jedna od najuticajnijih žena

Na zvaničnom sajtu princa Harija i Megan Markl, sussex.com,  nalaze se i njihove biografije.

Navedeno je da je vojvotkinja od Saseksa feminstkinja i zagovornik poštovanja ljudskih prava i rodne ravnopravnosti. Takođe je istaknuto da njeno životno zalaganje za žene i devojke ostaje stalna nit njenih humanitarnih i poslovnih poduhvata.

Megan Markl je proglašena jednom od najuticajnijih žena na svetu na raznim listama. Među njima su i liste: "Najuticajnije osobe časopisa TIME", "25 najuticajnijih žena" magazina Financial Times, Variety Power of Women i Vogue 25 britanskog izdanja magazina Vog.

Na sajtu se navodi i da je Megan bila aktivna u okviru Ujedinjenih nacija. Učestvovala je u raznim aktivnostima kao "World Vision Global Ambassador" i u okviru organizacije "One Young World".

Foto: EPA

Megan Markl

Zagovornik borbe za mentalno zdravlje i brige za porodicu

Megan je pisala i za brojne publikacije i stvorila internet stranicu o lajfstajlu "The Tig", na kojoj je radila tri godine.

Gostovala je kao urednica britanskog Voguea 2019, a primerak koji je ona uredila bio je najprodavanije izdanje tog magazina u njegovoj istoriji.

Ona je veliki zagovornik borbe za mentalno zdravlje i brige za porodicu.

Ona i princ Hari su 2020. godine osnovali "The Archevell Foundation" da podrže zajednice kojima je pomoć potrebna, kako u trenucima krize, tako i u dužem vremenskom periodu.

Foto: EPAIMAGES

princ Hari i Megan Markl

Popularan podkast

Godine 2022., Megan je pokrenula „Archetipes“, podkast koji istražuje etikete koje sputavaju žene.

Podkast je bio veoma popularan u SAD, Velikoj Britaniji, Australiji, Irskoj i Novom Zelandu i zauzeo je prvo mesto kao podkast broj 1 u 47 zemalja.

Nakon prve sezone, podkast je dobio nagradu "The People's Choice" u kategoriji podkasta, kao i nagradu "The Gracie" za najbolji podkast.

Foto: profimedia

 

Biografije Megan Markl i princa Harija se na njihovom zvaničnom sajtu završavaju  se navođenjem podatka da danas oboje žive u Kaliforniji sa ćerkom Lilibet i sinom Arčijem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Srbija je danas ekonomski, finasijski i politički stabilna zemlja! Ministarka Mesarović o srpskoj privredi
Politika

Srbija je danas ekonomski, finasijski i politički stabilna zemlja! Ministarka Mesarović o srpskoj privredi

Ministarka privrede Adrijana Mesarović izjavila je danas da je Srbija sada ekonomski, finasijski i politički stabilna zemlja sa značajno manjom stopom nezaposlenosti i izrazila je očekivanje da će u narednom periodu biti mnogo novih projekata i investicija, posebno u kontekstu projekta Expo 2027 i eksploatacije rude, što su, kako je rekla, istorijske šanse za ekonomiju Srbije.

04.08.2024

17:39

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zašto Evropa ćuti?! Rusi u neverici, Amerika rešila da uništi EU! Moskva razobličila najnoviji suludi poziv Brisela, jasno je šta se krije iza svega!
NERAZUMNO

Zašto Evropa ćuti?! Rusi u neverici, Amerika rešila da uništi EU! Moskva razobličila najnoviji suludi poziv Brisela, jasno je šta se krije iza svega!

Preporuka EU Kijevu da zabrani tranzit ruske nafte odgovara interesima SAD, kojima je potrebna potpuna zavisnost Brisela od američkih energetskih resursa, prokomentarisala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reči mađarskog šefa diplomatije Petera Sijarta da je zabrana tranzita koordinirana iz Brisela.

04.08.2024

14:40

Zabava

Džet set

Srbija