• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infromer.rs

16.10.2023

20:00

Efikasna vežba koja deluje dobro na srce, varenje i glavobolju! Pet minuta za bolje zdravlje

Shutterstock

Zdravlje

Efikasna vežba koja deluje dobro na srce, varenje i glavobolju! Pet minuta za bolje zdravlje

Podeli vest

Sve što vam je potrebno jesu prostirka za vežbanje, a može da posluži ćebe ili deblji peškir, jastuk i udobna odeća.

Statistike kažu da su, uz oboljenja od kancera, kardiovaskularne bolesti jedan o najčešćih uzroka smrti širom sveta i kod nas. Ono na šta se još ljudi često žale i zbog čega najčešće posećuju lekara jesu i problemi izazvani stresom - anksioznost, depresija, nesanica, a onda i posledice prekomerne težine, kao što su dijabetes i povišen holesterol. U samom vrhu su i tegobe sa zglobovima, reuma i slično. Problemi sa probavom muče polovinu odraslog stanovništva, a gotovo uvek su posledica "loših" životnih navika ne samo zbog neredovne i loše ishrane već i zbog nedostatka fizičke aktivnosti.

Poslovi koji se obavljaju u "sedećem" položaju dodatno pogoršavaju stanje, ali američki stručnjaci imaju rešenje za ove probleme u vrlo jednostavnoj efikasnoj vežbi koja traje samo pet minuta.
Sve što vam je potrebno jesu prostirka za vežbanje, a može da posluži ćebe ili deblji peškir, jastuk i udobna odeća.

Kako raditi vežbu? 

Lezite na pod i podignite noge na zid pod uglom od 90 stepeni. Stavite jastuče ispod zadnjice. Ruke ispružite pored tela, a noge blago razmaknite. Ostanite u tom položaju pet minuta.

Foto: Shutterstock

 

Evo kako ova jednostavna vežba pomaže:

  • olakšava bol kod zadebljanih vena

  • vraća krv u srce

  • smanjuje otoke zglobova

  • poboljšava varenje

  • ublažava glavobolju

  • otklanja i umanjuje stres




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija