• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2023

21:40

Za 5 dana 3 kg manje! Smršajte uz dijetu sa suvim šljivama

Shutterstock

Zdravlje

Za 5 dana 3 kg manje! Smršajte uz dijetu sa suvim šljivama

Podeli vest

Ovaj režim ishrane brzo skida kilograme, a ne iscrpljuje organizam...

Većina nas pred neku svečanu priliku, kakva je na primer novogodišnja noć, traga za dijetom kojom bi brzo skinula kilažu. Oni disciplinovani odriču se koječega samo da istope stomak i smanje bokove za kratko vreme, a račun za to plaća zdravlje. Američko udruženje nutricionista upozorava da se na svoju ruku ne treba šaliti s restriktivnim načinima ishrane. Oni predlažu dijetu sa suvim šljivama koje će ubrzati mezabolizam a neće oslabiti imunitet.

Suve šljive su izuzetno bogate dijetetskim vlaknima, preporučuju se kao glavni sastojak mnogih brzih dijeta jer u kratkom vremenskom periodu mogu da vas "oslobode" dva-tri kilograma.

Osim vlakana, ovo voće sadrži i antioksidante, beta karoten, vitamin E i C, kao i minerale, bakar i kalijum.

Foto: Shutterstock

Ovsene pahuljice sa suvim šljivama

Dijeta sa suvim šljivama preporučuje unos šest suvih šljiva po porciji koje vas snabdevaju sa oko 15 grama šećera - fruktoze i glukoze i sa oko 25 grama ugljenih hidrata.

Plod šljive je izuzetno bogat sastojcima koji će vam ojačati imunitet. Zanimljivo je da četvrtina šolje suvih šljiva dnevno obezbeđuje oko 20 odsto dnevnih potreba za vitaminom A i 15 odsto za dijetetskim vlaknima.

Primer jelovnika

Doručak: šest suvih šljiva

Užina: jedna sveža jabuka

Ručak: viršla i kuvano jaje

Užina: ponovite ručak

Večera: čaša niskokaloričnog jogurta


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija