• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.12.2023

18:40

Naglo vam je skočio pritisak? Ove 2 namirnice mogu da pomognu

Shutterstock

Zdravlje

Naglo vam je skočio pritisak? Ove 2 namirnice mogu da pomognu

Podeli vest

Ako vas muči visok krvni pritisak, prvenstveno morate da promenite navike u ishrani, što znači da je vreme da smanjite unos soli i masnoća, ali i da povećate unos vode.

Uz već poznate savete koji će sprečiti pojavu visokog krvnog pritisaka, često zvanog 'tihi ubica', pomoći će vam i ove zdrave namirnice.

Cimet

Nekoliko istraživanja je potvrdilo kako sistolički (gornji) i dijastolički (donji) pritisak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisni začin – cimet.

Foto: Shutterstock

Kašičica cimeta na dan

Ukoliko ubacite po kašičicu u svoju dnevnu ishranu, lakše ćete kontrolisati visok krvni pritisak, piše Hayat.ba.

Beli luk

Ova zdrava namirnica gotovo momentalno spušta krvni pritisak. Beli luk deluje na krvne sudove tako što ih opušta i proširuje, te krv može lakše da cirkuliše. Time se snižava pritisak.

Foto: Freepik.com

Beli luk opušta krvne sudove

Za instant učinak i trenutno snižavanje pritiska pojedite sirovi beli luk sa hlebom ili ga pak naseckajte u salatu ili neko jelo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija