• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.12.2023

06:21

Zlatno mleko čudotvorni napitak za vaš organizam! Spas za kičmu, jetru, produžuje mladost

Shutterstock

Zdravlje

Zlatno mleko čudotvorni napitak za vaš organizam! Spas za kičmu, jetru, produžuje mladost

Podeli vest

Ovaj prijatan i topao napitak izuzetno je koristan za kičmu.

"Zlatno mleko" pomaže kod ponovnog uspostavljanja "kičmenog maziva" i ispira naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih čelija deobom, i diferencijacija matičnih čelija u koštanoj srži), debelo crevo, nervni sistem i koštano tkivo.

"Zlatno mleko" je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje ceo probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovečnost.

Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer se konzumiranjem "Zlatnog mleka" povećava pokretljivost zglobova. Moramo naglasiti da je veoma popularan kod lekara ruske alternativne medicine.

Foto: pexels.com

 

Priprema:

Za početak pripremiti pastu od kurkume.

Potrebno je 40-50 gr kurkume i 150-200 ml. vode.

Naspite kurkumu u prahu u vodu, promešajte i dovedite do ključanja. Kuvajte oko 7-8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne.  Stalno mešajte. Ako je mešavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smesa treba da liči na gusti jogurt.

Za to vreme pripremite mleko, za koje će biti potrebno:

- 250 ml mleka
- 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja  (po želji)
-  med po ukusu

Mleko prokuvajte  i dodajte u njega bademovo ulje (po želji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašičicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.

Pastu od kurkume možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana. Pastu čuvajte u frižideru.

Foto: Shutterstock

 

Gotovu pastu dodavati u vruće mleko (čaj) po 1 kašičicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po želji).

Napitak se preporučuje piti na tašte, ujutru i  pre spavanja.

"Zlatno mleko" se pije 40 dana. Vreme lečenja dva puta godišnje, po 40 dana.

Pažnja: oni koji imaju probleme sa žučnom kesom bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve leči kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko ceni ovu lekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Lekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, lepljive toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam.

Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe uklanja čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mleko, matericu, jetru.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija