• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2023

22:00

Uz ove trikove nećete se ugojiti tokom praznika! Pokušajte, nije teško

Shutterstock

Zdravlje

Uz ove trikove nećete se ugojiti tokom praznika! Pokušajte, nije teško

Podeli vest

Uz malo discipline moguće je odoleti iskušenjima i održati težinu tokom praznika.

Tokom prazničnih dana svi zaborave na dijete i uživaju u čarima svečane trpeze. Smatra se da se prosečan čovek tokom ovih praznika ugoji bar dva kilograma.

Foto: Shuterstock

 

 

Ali, da ne biste januar proveli u očajanju i depresiji, probajte da zadržite isti broj kilograma. To vam može poći za rukom uz pomoć sledećih trikova:

1. Zaradite ukusne zalogaje

Praznici jednostavno ne bi bili praznici bez ukusnih pita, kolačića, kolača i još mnogo toga. Srećom, ne morate da se suzdržavate. Umesto toga, zaradite poslasticu vežbanjem.

Na primer, ako ste imali odličan trening ceo mesec, zaradili ste parče pite od bundeve bez kajanja. Ali ako ste propustili nekoliko treninga i proveli ceo dan na kauču, onda bi verovatno trebalo da preskočite taj slatkiš.

Vežbanjem pre nego što se prepustite nekoj poslastici, sprečavate neželjeno nakupljanje masti i zapravo povećavate šanse da se te kalorije pretvore u mišiće.

2. Pratite pravilo 80/20

Umesto da brinete o nekoliko obroka koje ćete pojesti tokom praznika, fokusirajte se na zdravu i čistu ishranu 80 odsto vremena.

Jedite nemasne proteine, puno povrća, dobre ugljene hidrate i zdrave masti i izbegavajte prerađenu brzu hranu. Ako to uradite, onda možete da potrošite preostale procente na kaloričnu hranu i da ne brinete.

Nakon što uživate u obilnom obroku sa porodicom i prijateljima, možete se odmah vratiti svojoj normalnoj ishrani već sledećeg dana. 

Foto: Shuterstock

 

3. Ostanite dosledni kada je trening u pitanju

Ako redovno vežbate, nemojte preskakati treninge tokom praznika. Ako ne možete da vežbate u teretani, odradite trening kod kuće.

Ako ste na putu, to vas takođe ne sprečava da vežbate. Možete, umesto toga, da idete u duže šetnje, na planinarenje ili možete voziti bicikl.

Osećaćete se bolje, a lakše će vam pasti i manjak sna, uobičajen tokom prazničnih dana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija