• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2024

22:00

Najbrže tehnike protiv nesanice! Zaspite za 2 minuta

Shutterstock

Zdravlje

Najbrže tehnike protiv nesanice! Zaspite za 2 minuta

Podeli vest

Lepe uspomene iz najranijih dana uspavaće vas kao bebu, a naučnik sa Harvarda razvio je i metodu disanja kojom ćete "prevariti" mozak.

Mnogima se dešava čak i kad su umorni da ne mogu dugo da zaspe. Prema nekim podacima, 10 odsto svetske populacije ima hroničnu nesanicu pa zato koriste razna sredstva za uspavljivanje, čak i tablete.

Ako ponekad imate problem da zaspite, isprobajte ove trikove.

Iako se čini pomalo nemogućim, čak i naučnik s Harvarda dr Endrju Vejl tvrdi da za svega par minuta možete prevariti svoj mozak i tako rešiti problem nespavanja i nesanice zbog koje se budite loše volje i bez energije.

Povratak u detinjstvo

Lezite, duboko udahnite, izdahnite i pokrenite misli. Zamislite zatvorenih očiju kuću baš onakvu kakva je bila kada ste bili dete. Šetajte po prostorijama i razgledajte stvari, zavirite tamo gde ste voleli da se igrate kao mali. Prisetite se najsitnijih detalja nameštaja, slika na zidu, stolnjaka na stolu, tanjira iz kojih ste jeli... Tu će san već da vas savlada.

Foto: Shutterstock

Zavirite tamo gde ste voleli da se igrate kao mali

Tehnika 4-7-8

Doktor Endrju Vejl smislio je tehniku "4-7-8" koja bi trebalo da vas uspava za minut-dva.

Duboko dišite 4 sekunde. Potom zadržite vazduh 7 sekundi i polako izdahnite u 8 sekundi. Ponovite ovaj postupak tri puta, što je ukupno 57 sekundi. Posle toga, tvrdi Vejl, bićete vrlo pospani i ubrzo ćete zaspati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija