• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.02.2024

18:00

Zaustavite bol za 60 sekundi! Uz ove pokrete prstiju ublažićete tegobe

Shuuterstock

Zdravlje

Zaustavite bol za 60 sekundi! Uz ove pokrete prstiju ublažićete tegobe

Podeli vest

Veruje se da trljanje određenog prsta na ruci samo jedan minut može da ublaži ili zaustavi bol. Ako vam srce ubrzano kuca, masirajte palac, a za bolji rad bubrega kažiprst.

Svaki prst na ruci, prema japanskoj drevnoj medicini, povezan je s određenim organom i bolom. Masažom odgovarajućeg prsta možete da ublažite simptome i tegobe. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu nabolje.

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ga kada osetite da vam srce kuca ubrzano i kada se zadišete, pa vam se čini da ćete ostati bez vazduha.

Foto: Shutterstock

Palac je povezan sa srcem i plućima, kažiprst sa bubrezima i bešikom

2. Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Ovaj prst možete da masirate i kada vas muči zatvor ili proliv, a i u slučaju da imate probleme sa slezinom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom, a savetuje se da ga jedan minut protrljate kada vas muči nesanica, migrena ili ako imate mučnine tokom vožnje. 

4. Domali prst je povezan s debelim crevom. Kažu da će masažom ovog prsta nestati glavobolja, migrena i ukočenost u vratu. 

Foto: Shutterstock

Kada osetite nervozu i uznemirenost, masirajte mali prst

5. Mali prst je povezan s tankim crevom, a i kada osetite nervozu i uznemirenost, masažom  ćete se brzo opustiti.

Da si zdrav, lupi tada dlan o dlan 

U našim dlanovima nalazi se mnogo nerava, pa za opšte zdravlje japanska alternativna medicina  "propisuje" da jednostavno lupite dlanom o dlan nekoliko puta kad god možete.

 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija