• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.03.2024

13:26

Dugo se borila sa zdravstvenim problemom! Sofija Rajović se naglo ugojila, a onda otkrila da ima ovu bolest

ATA Images

Zdravlje

Dugo se borila sa zdravstvenim problemom! Sofija Rajović se naglo ugojila, a onda otkrila da ima ovu bolest

Podeli vest

Sofija Rajović je bila u veoma lošem psihičkom i fizičkom zdravstvenom stanju, a čak godinu dana joj je trebalo da ustanovi pravi problem.

Glumica i manekenka Sofija Rajović bila je poznata po zavodljivom izgledu i savršenoj figuri uz pogled koji odmah osvaja. Međutim, dok je živela u Majamiju, za samo 23 dana ugojila se čak 10 kilograma, a da to nije ni primetila. Tek kada joj je drugarica saopštila da je "nabacila" težinu, shvatila je da ima problem. Ali, doktori nisu dugo mogli da razreše enigmu oko njenog zdravstvenog stanja.

- Da imam problem bilo je vrlo očigledno, ali ne meni već mojoj tadašnjoj cimerki u Americi. Moje povećavanje kilaže dogodilo se rapidno pa moj mozak uopšte to nije registrovao, nisam to čak ni u ogledalu primetila. Od momenta kada sam došla u Majami, nikada to neću zaboraviti, prošla su 23 dana kada mi je prijateljica s kojom sam živela kazala: Sofi, mislim da si se malo ugojila - pričala je jednom prilikom Sofija.

U svojoj rutini nije menjala, niti je jela nešto znatno veće količine hrane, osim što nije mogla da odoli sladoledu.

Foto: ATA Images

 

- Sklona sam tome da nosim široke stvari jer ne volim da me nešto steže, i rekla sam joj: Ma ne, nije to ništa. Onda sam stala na vagu i videla da pokazuje 73 kilograma, a u Ameriku sam stigla sa 63. Za svega 23 dana ugojila sam se deset kilograma! Mislila sam da je vaga pokvarena i pozajmila sam komšijinu i ona je pokazala isto. Tada sam shvatila da nešto nije u redu jer u ishrani nisam ništa drastično promenila. Jesam jela dve kugle sladoleda dnevno i jela u restoranima, a poznato je da Amerikanci koriste mnogo putera i da hrana ima više aditiva, ali količinski nisam toliko jela da bih dobila deset kilograma - objašnjava glumica.

Čak godinu dana prolazila je kroz agoniju i borbu sa viškom telesne težine, a nije znala kakve je prepreke sprečavaju da dođe opet do svoje vitke linije. Po povratku u Beograd krenula je sa detaljnim ispitivanjima.

- Mesec dana sam držala dijetu i - ništa. Promenila sam dijetu i - opet ništa. Otišla sam potom kod nutricioniste i za dvadesetak dana sam izgubila svega 1,2 kg. Vaša psiha tu najviše strada, to je borba sa veterenjačama. Radite sve, a nema nikakvih rezultata. Posle nekog vremena bila sam na ivici nervnog sloma. Ustajala sam nesrećna i u krevet išla nesrećna i gladna. Lekari su mi mesecima govorili da je sve u redu. Lutala sam gotovo godinu dana - pričala je Sofija Rajović u emisiji "Vaš lekar dr Branka".

Foto: Insajder/Novak Đurović

 

Borba sa insulinskom rezistencijom

Ispostavilo se na kraju da je uzrok svih njenih problema sa težinom bila zapravo insulinska rezistencija.

- Imala sam stravične napade za slatkišima. U jednom momentu sam sebe hvatala da pojedem pola kilograma sladoleda, a i dalje mi se jede. Ljudi ne razumeju koliko je to teško. Konačno sam došla kod lekara koji mi je preporučio OGTT test i tada sam saznala da patim od tog stanja i dobila terapiju, ali me je najviše uplašilo to što moram da smanjim slatko. Pristup mog lekara je bio divan, kazao mi je: Okej, pazi šta jedeš, pićeš lek, i kada baš želiš pojedi nešto slatko - zaključila je glumica.

Kada je dovela svoje zdravstveno stanje u red, vrlo brzo su i kilogrami nestali. Trudi se da se uglavnom zdravo hrani, iako se slatkiša nije potpuno odrekla, a uz treninge izgleda bolje nego ikada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija