• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.03.2024

13:10

Oteo i silovao mu sina, a onda ga je otac sačekao... Kamere uživo simile jezivu dramu koja je potresla svet! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

youtube/printscreen/WTVNVM

Vesti

Oteo i silovao mu sina, a onda ga je otac sačekao... Kamere uživo simile jezivu dramu koja je potresla svet! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Podeli vest

Prošlo je 40 godina otkako je duboko povređen otac iz Luzijane pucnjem iz pištolja ubio čoveka koji mu je oteo i silovao sina. Ceo događaj odigrao se pred brojnim svedocima, a televizijske kamere zabeležile su incident.

Snimak ovog događaja postaje viralan gotovo svake godine kako se bliži godišnjica jezivog događaja, a moderatori stranice često ga uklone jer smatraju da je previše uznemirujući za prikazivanje. Iako je ovaj stravičan događaj ostavio dubok trag u životima Gerija i Džodija Paluša, postupci oca Gerija smatraju se "činom ljubavi, a ne činom mržnje". Džodi i danas tvrdi da je njegov otac najbolji na svetu.

Foto: youtube/printscreen/WTVNVM

 

Davne 1984. godine Džodi Plauš je kidnapovan od strane svog karate instruktora Džefa Duseta u Luizijani. Džef je mladog Džodija odveo čak u Kaliforniju i držao ga je u hotelskoj sobi gde ga je zlostavljao i se*sualno zloupotrebljavao. Nekoliko nedelja kasnije Džodi je pronađen i vraćen je svojim roditeljima. Istragom je otkriveno da je Duset godinama zlostavljao dečake, a mnogi iz straha nisu smeli da ga prijave.

Posle cele situacije, Džodijev otac Geri se jako teško nosio sa svim što se dešava i osećao se bespomoćno. Samo desetak dana nakon početka suđenja Geri Plauš je ubio Džefa Dušeta uživo na TV-u, dok je zločinac hodao aerodromom "Baton Ruž" u Luizijani pred kamerama lokalnih vesti. Pred svedocima je izvadio pištoj i pucao mu direktno u glavu.

 

Kako je otac kasnije objasnio, želeo je da bude sigiran da zlostavljač neće preživeti. Želeo je da se osveti, ali i da spreči da neko dete opet doživi ono što se dogodilo njegovom sinu. Duset je umro sledećeg dana od posledica ranjavanja. Geri Plauš osuđen je na 5 godina uslovne kazne, što znači da nije proveo nijedan dan u zatvoru.

Foto: youtube/printscreen/WTVNVM

 

Uprkos traumi koju je pretrpeo, Džodi je odlučio da podigne svest o zlostavljanju i otmici dece. Njegova priča je privukla pažnju javnosti i omogućila mu da upozna mnoge poznate ličnosti.

Džodi je napisao knjigu o svojim iskustvima i nastoji da pomogne drugima koji su prošli kroz slične traume. Njegova priča je inspiracija za mnoge, a njegova borba protiv trauma i zlostavljanja daje nadu žrtvama širom sveta, piše "Blic žena".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija