• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2024

07:30

Ova tri začina pomoći će vam da smršate! Ako ih dodate u ishranu, brzo ćete videti rezultate

Shuterstock

Zdravlje

Ova tri začina pomoći će vam da smršate! Ako ih dodate u ishranu, brzo ćete videti rezultate

Podeli vest

Ako redovno počnete da konzumirate crni biber, đumbir i cimet možete da ubrzate metabolizam i podstaknete mršavljenje.

Ovi začini mogu da vam pomognu da smršate:

Đumbir

Iako se vekovima koristi u medicinske svrhe, nova istraživanja sugerišu da njegova hranljiva svojstva mogu podržati gubitak težine, smanjiti masnoće na stomaku ali i pomoći u kontroli apetita.

Đumbir možete koristiti za pravljenje čaja koji ćete piti svaki dan ili ga možete dodavati jelima.

Foto: Shuterstock

đumbir

Crni biber

Ovo je savršen začin koji možete dodati kajgani recimo, salati ili bilo kom glavnom jelu.

Da li ste znali da sadrži hranljivo jedinjenje koje može da pomogne u sprečavanju povećanja telesne težine? Piperin takođe može da pomogne u smanjenju telesne težine i u sprečavanju stvaranja masnih ćelija.

Foto: Shuterstock

crni biber

Cimet

Mirisni cimet je čest dodatak kolačima, ali može biti dobar saveznik prilikom mršavljenja. Cimet možete dodavati raznim jelima, a takođe možete piti čaj od cimeta.

Antioksidanti koji se nalaze u cimetu i koji dolaze iz kore drveta, mogu da pomognu u snižavanju niova šećera u krvi, suzbijanju apetita ali i podsticanju gubitka težine.

Cimet može i da uspori varenje ugljenih hidrata. Poznato je da previše ugljenih hidrata doprinosi povećanju težine, prenosi Magickitchen.

Foto: Shuterstock

cimet

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija