• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2024

16:40

Devojka (23) zanemarila podmukao simptom! Bol je rešavala tabletama - Sada će joj odstraniti rame! (VIDEO)

Pixabay

Zdravlje

Devojka (23) zanemarila podmukao simptom! Bol je rešavala tabletama - Sada će joj odstraniti rame! (VIDEO)

Podeli vest

Ket Holden (23) je imala aktivan život, sve dok nije počelo rame da joj drhi. Nedugo nakon pogrešno postavljene dijagnoze, saznala je da ima rak kostiju.

Ket Holden (23) je mlada devojka kojoj se život skroz okrenuo naglavačke nakaon što je saznala da boluje od tumora

Naime, sve je bilo savršeno do marta prošle godine, kada je primetila drhtavicu u ramenu dok se penjala po stemana na jednom porodičnom odmoru. 

U tom trenutku je pomislila da se radi o nekoj povredi mišica iz teretane, ali nije bila previše zabrinuta pa nije otišla kod lekara

Međutim, u avgustu iste godine ponovo je osetila trzaj u ramenu, ovoga puta dok je plivala. Nakon toga je odlučila da poseti lekara koji joj je rekao da rame izgleda veoma upaljeno i da ima upalu tetiva. Prepisao joj je samo lekove i poslao na fizioterapije.

 

@cattyholden Come with me to Chemotherapy Round 1 💉🧪🌡️🩸🩺👩‍⚕️ #bonesarcoma #macmillancancersupport #chemotherapy ♬ Viva La Vida Coldplay sped up - Discord: olmac16

 

Bol je bio sve jači 

Pre putovanja u Australiju, prošla je fizioterapiju. Međutim, usput je osetila toliki bol u ramenu da nije mogla ni da zaspi.

- Kada sam se vratila iz Australije, nisam imala kvržice na levom ramenu, ali nisam mogla da je podignem - rekla je Ket.

- Svake noći bih ležala budna i osećala sam lupanje u ramenu. Čak je i moj fizioterapeut primetio da sam izgubila snagu u levoj ruci - dodala je.

Početkom 2024. posetila je specijalistu za ramena koji joj je rekao da joj je hitno potrebna magnetna rezonanca.

Ket se nadala da neće morati na operaciju, ali ono što je usledilo je mnogo gore nego što je ikada mogla da zamisli. 

Tumor veličine avokada

 

 

Nakon biopsije, otkrili su da se radi o malignom tumoru kostiju, koji je veličine avokada, što znači da je veoma napredovao. 

Odmah je počela sa hemioterapijom na koju i dalje ide. Odmah su je upozorili na sve neželjene efekte koji mogu početi zbog same jačine. 

- Rečeno mi je da bih mogla izgubiti kosu, sluh, ali i da će mi imunitet biti toliko slab da ću morati da pazim kako ne bih dobila sepsu - rekla je devojka. 

Zbog same jačine terapija, Ket se brinula da možda neće moći da ima decu, pa se odlučila da zamrzne jajne ćelije. Sada je u petom ciklusu hemoterapija, a lekari paniraju da joj uklone rame i zamene ga sa metalnim u junu ove godine. Nakon toga će doživotno imati problem sa pomeranjem te ruke. 

- Dobijanje raka je bio zaista ključni trenutak u mom životu jer sam se suočila sa nečim za šta nisam mislila da se može desiti. Porazno je čuti da sa samo 23 godine nećete imati punu funkciju ramena.  Zauvek ću nositi ovu traumu sa sobom, ali ću posle ovoga mnogo više ceniti život - rekla je Ket za kraj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija