• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.07.2024

13:00

Šok kod zubara! Žena otišla na redovan pregled, a onda je usledila jeziva dijagnoza (VIDEO)

Shutterstock

Zdravlje

Šok kod zubara! Žena otišla na redovan pregled, a onda je usledila jeziva dijagnoza (VIDEO)

Podeli vest

Kristin Li je otkrila da boluje od tumora nakon rutinskog pregleda kod zubara.

Kristin Li (52) je pre nekoliko meseci otišla na sasvim običan pregled kod zubara, odnosno na rutinsko čišćenje zuba. Nije očekivala da će je odlazaka kod stomatologa dovesti do dijagnoze koja joj je spasila život.

Zubar slučajno otkrio tumor

Naime, dok je zubar "čaprkao" po njenim ustima, on je napipao tumor toliko veliki da je bio vidljiv golim okom. Odmah je prekinuo pregled i napravio rendgenski snimak na mestu gde se nalazi tumor. Mesec dana kasnije, nesrećnoj ženi je po drugi put u životu dijagnostikovan Hočkinov limfom, a prvi put posle oktobra 2020. godine, piše Marie Claire.

- Moj zubar je pokazao veliko interesovanje da se rešim ove bolesti. Osećala sam se bezbedno u njegovom lečenju - rekla je Li.

 

 

Ona je od maja počela ponovo sa hemioterapijom i kako kaže, tumor se već smanjio. Ovaj nemili događaj ju je dodatno približio zubaru sa kojim je razmenila privatni kontakt, a i počeli su da se prate na društvenim mrežama.

Šta je Hočkinov limfom?

To je oblik raka koji se razvija u limfnim čvorovima i ako se ne leči rano, može da se proširi na slezinu, jetru i koštanu srž. Simptomi koji mogu da ukažu da patite od ove bolesti mogu uključivati:

Groznicu

Noćno znojenje

Gubitak težine

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija