• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2024

15:00

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Shutterstock

Zdravlje

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Podeli vest

Pol Grinberg, američki pisac i zaljubljenik u ribolov, odlučio je da sprovede nesvakidašnji eksperiment - godinu dana jeo je ribu za svaki obrok. Nakon ovog neobičnog izazova, otišao je na lekarski pregled, a rezultati su bili neočekivani. Doktor je bio posebno zatečen jednim od nalaza, i to ga je nateralo na dodatno razmišljanje.

Američki pisac i strastveni ribolovac Pol Grinberg odlučio je da sprovede neobičan eksperiment - godinu dana je svakodnevno konzumirao ribu za sve obroke.

Priznao je da nije bilo lako, ali je uspeo da istraje, a potom je proverio zdravstveno stanje. Nakon lekarskog pregleda, rezultati su iznenadili njegovog doktora!

Sve je ostalo nepromenjeno osim krvnog pritiska, koji je porastao. 

Foto: Shuterstock

 

- Doktor je bio zatečen rezultatima nakon godinu dana moje riblje ishrane. Jedino ga je zabrinuo povišen pritisak - rekao je Pol. Dodao je da se osećao odlično, imao dovoljno energije i da tokom te godine nije ni jednom razboleo. 

Kada su ga novinari pitali zašto je izabrao ovakav način ishrane, Grinberg je objasnio da je želeo da reši neke zdravstvene dileme.

- Više od decenije pišem o ribi i morskim plodovima, i često se smatraju "zdravom hranom". Takođe, postoje dokazi da zemlje gde se riba često konzumira imaju niže stope srčanih bolesti i bolje zdravstvene rezultate. Pomislio sam, šta bi se desilo ako bih ribu učinio glavnom namirnicom? Želeo sam da saznam kakav će efekat imati na moje srce i mentalno zdravlje - rekao je Pol. 

Grinbergov eksperiment privukao je pažnju mnogih medicinskih stručnjaka. Oni su se složili da je riba korisna za zdravlje, ali samo ako se konzumira umereno. Omega-3 masne kiseline, prisutne u masnim ribama, biljnim uljima i životinjskim mastima, blagotvorno utiču na funkcije mozga, srca i vida. Preporuka je da se ove hranljive materije unose jednom do dva puta nedeljno.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!
Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

21.08.2024

17:24

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!
Crvena zvezda

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!

Očekivao sam bolju igru Crvene zvezde, a sve priče o teškom gostovanju u Bodeu su se ispostavile kao tačne, poručio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih nakon što je Bode Glimt savladao izabranike Vladana Milojevića.

21.08.2024

11:18

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija