• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.03.2017

23:39

VIKTOR ORBAN  BEZ PARDONA: Ako migrantima nešto ne odgovara neka idu u Srbiju!

Balkan

VIKTOR ORBAN BEZ PARDONA: Ako migrantima nešto ne odgovara neka idu u Srbiju!

Podeli vest

Premijer Mađarske Viktor Orban kaže da je zakon o izbeglicama koji su kritikuju UN i organizacije za zaštitu ljudskih prava, u skladu s pravnim standardima EU

- Niko nije uhapšen, tako da ko god ne želi da sačeka odluku o svom slučaju u tranzitnoj zoni, može da ode ka Srbiji. Mi nikoga nigde ne zaključavamo- rekao je Orban u Briselu posle samita EU.

Prema novom zakonu, svi tražiocioci azila, uključujući i maloletnike starije od 14 godina, biće zadržani u kampovima napravljenim od kontejnera za transport robe na granici sa Srbijom. 

UNHCR je rekao da će zadržavanje izbeglica "ostaviti grozne fizičke i psihološke posledice na žene, decu i muškarce koji su već mnogo propatili". 

Orban smatra da zadržavanje tražilaca azila u pograničnim tranzitnim zonama, koje je uporedio sa onim na aerodromima, nije isto što i zatvaranje protiv njihove volje. 

Nova pravila, koja uključuju i automatsku deportaciju u Srbiju za svakog migranta koji ne može da dokaže da legalno boravi u Mađarskoj, mogu biti primenjivana u toku vanrednog stanja, koje je na snazi do 7. septembra. 

U vezi sa izveštajima humanitarnih organizacija, prema kojima mađarske snage bezbednosti prebijaju i puštaju pse na migrante, Orban je rekao da za tako nešto vlasti u Mađarskoj nemaju dokaze. 

- Cilj ovakvih napada medija jeste da demotivišu vojsku i policiju- rekao je Orban.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija