• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

05.09.2017

10:00

ŽELEZNJAK: Borimo se protiv veštačkog SUKOBA CRNE GORE SA RUSIJOM I SRBIJOM koji forsira vlast u Podgorici!

Balkan

ŽELEZNJAK: Borimo se protiv veštačkog SUKOBA CRNE GORE SA RUSIJOM I SRBIJOM koji forsira vlast u Podgorici!

Podeli vest

Funkcioner vladajuće Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak potvrdio je danas da je pozvao u Moskvu lidere crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na sastanak sa rukovodstvom vladajuće ruske stranke

- Bez obzira što vladajuća crnogorska politička grupa i zapadne specijalne službe vrše politički i kriminalni pritisak na lidere crnogorske patriotske opozicije, mi nastavljamo da vodimo otvoreni i dosledni dijalog sa odgovornim političkim snagama u Crnoj Gori - rekao je Železnjak RIA Novosti.

Po njegovim rečima, taj dijalog je usmeren na otklanjanje "veštačkog sukoba Crne Gore s Rusijom i Srbijom, prevazilaženje rusofobije i srbofobije, koje poslednjih godina aktivno forsiraju crnogorske vlasti", kazao je Železnjak.

Železnjak, koji je član Komiteta za medjunarodne odnose Državne dume, rekao je da ruski posmatrači s negodovanjem posmatraju kako "crnogorski režim cinično i protivzakonito uvlači specijalne predstavnike SAD kao stranu u unutrašnjem političkom konfliktu u zemlji". 

On je dodao da vlasti u Podgorici pokušavaju da uvuku NATO kao instrument za "grub pritisak na opozicione snage, moguće i uz primenu sile".

- Taj prilaz ima krajnje opasne i nepredvidljive posledice. Da bi se izbegao takav scenario, neophodan je uravnoteženi pristup ključnih medjunarodnih i unutrašnjih snaga prema krizi u Crnoj Gori i prevazilaženju raskola u crnogorskom društvu - kazao je Železnjak.

Viši sud u Podgorici oduzeo je Mandiću i Kneževiću pasoše početkom jula, uoči početka suđenja optuženima za navodni pokušaj državnog udara u jesen prošle godine.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasko

pre 6 godina

Otkacite se vise od Crne Gore. Zauvek ste je izgubili.

Zorus

pre 6 godina

@Vasko! E, jaku su stvar izgubili! Sta umisljate da ste, velesila? Vi ste NATO slugeranje, i to je najvisi nivo vase vestine moguceg! Pre ili kasnije cete sakrivati glavu u pesak i stideti se sadasnje situacije, kao i Srbija petog oktobra!

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija