• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

07.02.2021

16:40

MOSKVI PUKAO FILM, INCKO JE PREVRŠIO SVAKU MERU! RUSIJA BRANI SRPSKU, vreme je za ukidanje OHR, on više ne služi ničemu!

Balkan

MOSKVI PUKAO FILM, INCKO JE PREVRŠIO SVAKU MERU! RUSIJA BRANI SRPSKU, vreme je za ukidanje OHR, on više ne služi ničemu!

Podeli vest

Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Rusije povodom pisma visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka da se oduzmu odlikovanja srpskim političarima. Saopštenje prenosimo u celosti

Balkanski mediji široko citiraju pismo visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka Narodnoj skupštini Republike Srpske, u kojem se traži oduzimanje tri odlikovanja poznatim ličnostima Srba (uključujući i posthumno) u roku od tri meseca.

Ne ulazeći u suštinu tvrdnji Valentina Incka, smatramo neophodnim podsetiti da se postavljanje ultimatuma najvišem telu Republike Srpske ne može smatrati prihvatljivim ni sa pravnog ni sa moralnog stanovišta.

Visoki predstavnik se nije potrudio ni da se konsultuje sa Upravnim odborom Saveta za implementaciju mira, koji je pozvan da pruži političke preporuke u takvim slučajevima. U njihovom odsustvu, Incko je otišao do te mere da je direktno dodelio kolektivnu odgovornost za događaje 1992-1995. u BiH celom srpskom narodu.Teško je čak i zamisliti čime se vodio kada je izmišljao takve neodgovorne ocene, suprotno ne samo međunarodnom pravu, već i zdravom razumu.

Prkosno ponašanje Valentina Incka još jednom ozbiljno postavlja pitanje njegove uloge u procesu međuetničkog pomirenja u BiH. U svojim postupcima i u tumačenju sopstvenog mandata, on ne samo da prevazilazi svoja ovlašćenja, već sve više postaje faktor destabilizacije, ponašajući se direktno suprotno zadacima koji su mu dodeljeni Dejtonskim mirovnim sporazumom.

SVE JE JASNO, KO JE TU KO! Rusija u slučaju rata može da blokira komunikacije NATO-a u Evropi

Pozivamo Valentina Incka da zaustavi amaterske aktivnosti, koje očigledno štete postkonfliktnoj normalizaciji u BiH i donose dodatnu napetost u međunacionalne odnose. Podsećamo da cilj međunarodne zajednice u ovoj zemlji nije proizvoljno određivanje počinilaca etiketiranjem, već uravnoteženo i nepristrasno podsticanje bosanskih strana na jačanje međusobnog razumevanja, dijaloga i poverenja.

SRBI PREŽIVELI USTAŠKI GENOCID, PREŽIVEĆE I INCKA! Dodik: On i njemu slični 24 godine krše Dejtonski sporazum i maltretiraju RS!

Neprimereni demarš Valentina Incka još jednom pokazuje očiglednu činjenicu - neustavna institucija visokog predstavnika u BiH odavno je izgubila „dodatnu vrednost" za bosansko pitanje, pretvoreno u pravni i politički atavizam. Uvereni smo da je došlo vreme da se konačno ukine ovaj anahroni mehanizam spoljnig protektorata u odnosu na suverenu Bosnu i Hercegovinu, da se sva vlast u zemlji prenese na njene državotvorne narode i legitimno izabrana tela.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 3 godine

Rusija opet kobajagi "brani" Srbe, a već su dogovorili sa Merkelovom da će novi visoki predstavnik u BiH biti Kristijan Šmit iz Njemačke. Zauzvrat, Njemačka neće odustati od izgradnje gasovoda "Sjeverni tok", koji je Rusiji bitniji od svih Srba i Srbije, jer Putin želi da transportni gasovod za Zapadnu Evropu zaobiđe Ukrajinu. Ako nisam u pravu, onda Rusija mora da blokira u Savjetu bezbjednosti UN-a imenovanje Šmita i da traži zatvaranje kancelarije visokog predstavnika u BiH, jer to traže i Srbi i Hrvati u BiH. A to se neće desiti, budite sigurni u to. Rusija je još 2003, napuštajući Kosovo, prepustila Baljan Amerikancima. I to je istina.

Rokii

pre 3 godine

Šta se vi mješate mi hoćemo u Njemačku.Nečemo ni u Rusiju ni Tursku.

hag

pre 3 godine

Onog momenta kada se rusija saglasila o dolasku novog visokog predstavnika u BiH-Nijemca,prodale su baćiške srbe,zauzvrat su dobili nastavak izgradnje južnog toka 2 čiji je nosilac Njemačka. Vama južni tok i snabdijevanje gasom većeg dijela evrope ali se čistite sa balkana! Hajde recite narodu istinu :) he he he

Dragi

pre 3 godine

Rusiji pukao film??? Biće da je obratno...nama Srbima u Republici Srpskoj je pukao film, zbog otvorenog savezništva Putin-Merkel, a na štetu Republike Srpske. Zašto je visoki predstavnik uvijek Švabo (u periodu od 1996 do danas, 20 godina je visoki predstavnik Švabo)? I sljedeći visoki predstavnik će biti Švabo. Zašto to Rusija dozvoljava? Imenovanje ide kroz SB UN-a, a Rusija je stalni član SB. Zašto ne traže da barem jedan bude iz Rusije? Zato što je Rusiji važniji gasovod "Sjeverni tok" od svih Srba i Srbije.

NESA151

pre 3 godine

Icko VREME TI JE DA SAM OTPUTUJES JER NEMOZES U BOSNI RADITI O RS:SUDITI A "GARANTE DEJTONA" NI TI NI BAJDEN NEMOZETE MENJATI.Mrs u pascaru!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija