• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2024

09:14

Dan žalosti u Republici Srpskoj kao znak solidarnosti sa ruskim narodom! Dodik poručio: "Želimo da odamo počast nevinim ljudima"

Insajder

Politika

Dan žalosti u Republici Srpskoj kao znak solidarnosti sa ruskim narodom! Dodik poručio: "Želimo da odamo počast nevinim ljudima"

Podeli vest

U Republici Srpskoj danas je Dan žalosti u znak solidarnosti sa ruskim narodom nakon stravičnog terorističkog napada koji se u petak dogodio u Moskvi.

Ova odluka donesena je juče nakon telefonske sednice Vlade Republike Srpske.

Informaciju je potvrdio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u objavi na društvenoj mreži Iks.

"Želimo da na taj način odamo počast nevinim ljudima koji su ubijeni u terorističkom napadu u Moskvi i iskažemo solidarnost sa prijateljskim narodom Rusije“ naveo je Dodik u objavi.

Na Dan žalosti zastave na institucijama biće spuštene na pola koplja a sadržaj zabavnih i televizijskih sadržaja biće prilagođen.

Podsećamo, u terorističkom napadu koji se u petak desio u koncertnoj dvorani Krokus siti hole na severu Moskve, tridesetak kilometara od centra grada, stradalo je više od 130 ljudi, dok ih je više od stotinu povređeno.

Nakon napada uhapšeno je 11 osoba, od kojih se četiri navode kao direktni izvršioci napada.

U momentu napada, u dvoranu su pristizali posjetioci koncerta te se među okupljenima nalazio veliki broj mladih ali i dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija