• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

19.11.2021

17:57

SPREMA SE OPOZIV ĐUKANOVIĆA?! Skupština izglasala, pokreće se postupak o Milovoj povredi ustava!

Balkan

SPREMA SE OPOZIV ĐUKANOVIĆA?! Skupština izglasala, pokreće se postupak o Milovoj povredi ustava!

Podeli vest

Skupština Crne Gore danas je, glasovima vladajuće većine, usvojila Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore Milo Đukanović povredio Ustav CG, a u vezi sa događajima na Cetinju početkom septembra

"Za" je glasao 41 poslanik, a "protiv" 36. Odluku o tome da li je predsednik podvredio Ustav ili ne, donosi Ustavni sud. Ako Ustavni sud proceni da je predsednik povredio Ustav, Skupština nakon toga sa 41 glasom poslanika može da donese odluku o njegovom razrešenju.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić najavio je da će Predlog uputiti Ustavnom sudu.

Predlog je inicirala Socijalistička narodna partija (SNP), a povod je bila Đukanovićeva izjava od 28. avgusta kada je rekao da će doći na protest na Cetinje ako se ne odustane od ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u tom gradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cccc

pre 2 godine

Šta su čekali do sada to su trebali napraviti odmah kada su došli na vlast a ne sada kada hoće da spase Krivokapića.

ratko

pre 2 godine

daj bre uhapsite ga vise unakazio je Crnu goru ,ima li neko mozga od vas

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17