• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Siniša Kostić

14.05.2022

10:00

(FOTO) SRAMNA PORUKA MAĐARIMA ISPRED HRVATSKOG RESTORANA NA PELJEŠCU! Vlasnik pobesneo zbog Orbanove izjave, pa ispred lokala postavio tablu sa ŠOK NATPISOM!

printskrin

Balkan

(FOTO) SRAMNA PORUKA MAĐARIMA ISPRED HRVATSKOG RESTORANA NA PELJEŠCU! Vlasnik pobesneo zbog Orbanove izjave, pa ispred lokala postavio tablu sa ŠOK NATPISOM!

Podeli vest

Ovo je očigledna reakcija na nedavne izjave mađarskog premijera Viktora Orbana koji je kazao da bi i oni kao Hrvatska mogli da uvedu embargo na rusku naftu, da im susedna država nije "uzela more"

Hrvatska "demokracija" koju su najbolje osetili Srbi iz ove države Evropske unije, počela je da se primenjuje i na Mađare! Naime, u jednom ribljem restoranu u mestu Trpanj na hrvatskom poluostrvu Pelješac istaknut je natpis da ne uslužuju mađarske turiste.

"Mađare ne služimo. Niste dobrodošli na vaše more", piše u poruci ispod slike bana Josipa Jelačića na zidu restorana.

Kako navodi "Mađar so" , ova poruka je neko vreme bila objavljena i na Instagramu, ali je ubrzo uklonjena.

Novinari portala  24. hu su tim povodom potražili vlasnika restorana, koji im je umesto odgovora dao link "Slobodne dalmacije",  koja navodi da je vlasnik restorana na taj način reagovao na izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana.

Foto: Printskrin

Poruka na tabli ispred ribljeg restorana u Trpnju

Ovo je očigledna reakcija na nedavne izjave mađarskog premijera Viktora Orbana koji je kazao da bi i oni kao Hrvatska mogli da uvedu embargo na rusku naftu, da im susedna država nije "uzela more".

- Kakve veze imaju gosti sa bilo kakvom izjavom bilo kog političara?! Ovakva zabrana za ljude bilo koje nacionalnosti da uđu u bilo koji restoran u 'civilizovanoj' Evropi je sramna – kaže za Informer novosadska novinarka Eržebet Marjanov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Kolko ja znam more koje Orban pominje je Srpska vojska oslobodila a Hrvati (možeš da čitaš kako hoćeš) se busaju da je njihovo .Koliko znam Hrvati su zajedno sa Ugarima a i više od njih klali i u bojali , pa u Austriji postoji natpis ,,sačuvaj nas Bože kolere i Hrvata,,

Milan

pre 1 godinu

Mađari pretenduju na Vojvodinu. Koliko su samo dali kredita Mađarima u Vojvodini da kupuju što više zemlje obradive i mehanizaciju. Tiho rade do mi zabadamo nos kod komšija.

Mile

pre 1 godinu

posle eu fasistickih rezima nece postojati hrvatska

Ja

pre 1 godinu

Sta je sramno? Hrvati nisu kao mi koji smo zaboravili sto su nam pretke bacali pod led, da Vojvodinu smatraju svojom zemljom, a mi ih nazivamo prijateljima.

Milan

pre 1 godinu

Ништа чудно за овакве испаде у Хрватској.

Fikus

pre 1 godinu

Eeee, ali Hrvati su pevali pesmu "Danke Deutschland" i oni mogu nekažnjeno, pa čak i bez opomene, da rade sve što im padne na pamet a pogotovo da praktikuju fašizam.

ratko

pre 1 godinu

jednom ustase zauvek ustase to je narod koji je takav rodjen sa kompleksima i tu nema pomoci.Istoriski je samo zagorje hrvatsko ,ne zaboravite sa cim ste usi u Kraljevinu ,tako da ne se..te puno

Mate

pre 1 godinu

E Ratko, Ratko....Što smo mi unijeli u Kraljevinu, to smo i iznijeli. I u Ugarsku, i u Austriju, i svugdje, gdje su Hrvati živjeli, sačuvali smo, jer je naše. Jel ta kraljevina bila SHS? Ili Kraljevina Srbija? Što, kralj je bio Srbin, pa onda je sve srpsko? Jel vama Jugoslavija onda bila Srbija? I kad je "kralj" bio Hrvat, opet je bila Srbija? Samo je Zagorje bilo Hrvatsko.. E, baš si velikodušan, ko pravi Srbin. Svi vi biste dijelili tuđe, lako bi se dogovorili oko našeg mora, je li tako? Pa, pokušajte. Vlasnik ovog restorana je u pravu. "Nije narod kriv što Orban priča gluposti". Ne, ja sam ga birao, a ne Mađari. Kao i Srbi. Nemam ja ništa protiv normalnih ljudi, ali, ako im smeta ovaj natpis kad dođu, nek drugi put glasuju za nekog normalnog. Mada, ako se jasno izjasni konobaru, da je Orban "bud...a", vjerujem da će moči da sjedne u restoran, iako je Mađar. Vjerovatno će ga i počastiti. Vi ste svi GOSTI. Sve poštujemo, al tražimo da se zna ko je gazda. Možete vi misliti drukčije, al onda, široko vam polje, mora ima puno. Glumite gazde u Grčkoj, Bugarskoj..Turskoj..

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17