• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.07.2022

07:55

“SRBI ĆE IM OPROSTITI, ALI ISTORIJA NEĆE!” Hrvatski istoričar podsetio na Putinove reči – Tada sam shvatio…

Reuters/Fotoilustracija

Balkan

“SRBI ĆE IM OPROSTITI, ALI ISTORIJA NEĆE!” Hrvatski istoričar podsetio na Putinove reči – Tada sam shvatio…

Podeli vest

Hrvatski teolog i istoričar Goran Šarić je povodom godišnjice divljačke NATO agresije na Srbiju objasnio kako su Srbi još jedanput svojom hrabrošću preokrenuli tok istorije

Šarić je istakao kako su Srbi jedini beli narod koji je nakon Drugog svetskog rata smogao hrabrosti da se odupre Americi.

Srbi su jedini beli narod koji je nakon 1945. pucao na Amerikance, i na koje su Amerikanci pucali! Srbi su ušli u oružani sukob sa SAD-om i NATO-paktom, onda kada se Rusi ni Kinezi nisu usuđivali sa njima ući ni u diplomatski sukob ! Nikad u istoriji čovečanstva veća sila nije napala manju ! Nikad nije bila veća nesrazmera u vojnoj snazi, ekonomskoj moći i broju stanovnika nego u tom ratu 1999. godine ! Nikakva protivteža Americi nije postojala, lik simpatičnog pijanog Rusa iz tadašnjih holivudskih filmova jako dobro otelotvorava uticaj koji su na svetska dešavanja imali Rusija i Jeljcin. O Kini niko ozbiljno nije ni razmišljao.

Ipak, u takvim okolnostima jedan narod, jedna zemlja imali su hrabrosti da Americi kažu “ne”. 10 godina Amerika će potrošiti na taj narod. 10 godina je Amerika vodila rat protiv te zemlje – ekonomski, propagandni, psihološki, hibridni, neokortikalni, psihotronički, a 1999. i oružani.

Srbi stali na put američkoj hegemoniji

Šarić je komentarisao i o onome što nam se često prebacuje, da smo uvek na "pogrešnoj strani istorije".

- Srbija je na pogrešnoj strani istorije bila samo onda kad su istoriju pisali pogrešni. I 1914. se činilo da je Srbija na pogrešnoj strani i 1941. i 1999. Istorija se neprestano ponavlja, ludačka potreba zapadnjačke civilizacije za posedovanjem i osvajanjem odvlači milione u smrt. Najveća svetska carstva, Rimsko, Vizantijsko, Franačko, Osmansko, Habsburško, Nemačko… jurišala su na Srbiju na vrhuncu svoje moći. Tih carstava odavno nema, a Srbi su još uvek ovde. Kosovo čak i danas stoji kao nadgrobni spomenik i dokaz da zapadnjačke elite nisu spremne izvuči pouke iz krikova umirućih u burnoj prošlosti Balkana.

Hrvatski isoričar je objasnio kako su Srbi 1999. godine promenili tok istorije.

- Srbi će im to oprostiti. Istorija neće naglasio je Šarić i dodao  2014. predsednik Putin je u svom govoru pred ruskom Dumom prilikom prisajedinjenja Krima matici Rusiji otkrio da je tokom agresije NATO pakta na Srbiju shvatio kakva je sudbina namenjena Rusima. Tih 10 godina u kojima su se američki establišment i zapadni centri moći opsesivno bavili Srbima, dali su mogućnost Rusiji da se konsoliduje i ponovo uzdigne, Kini da se izrodi u svetsku silu. Bilo je to 10 godina koje su izrodile novi multipolarni poredak. To su tih 10 godina koje su spasile svet!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pa3ot

pre 1 godinu

Za sve one koji su zaboravili kako je lepo biti Srbin

SRBIJA TO, NE DA NEĆE, NEGO JOJ NE PADA NI NA PAMET! Agresori iz 1999. traže da se odreknemo Rezolucije 1244 i prihvatimo nekakav "SPOSON"!
Politika

SRBIJA TO, NE DA NEĆE, NEGO JOJ NE PADA NI NA PAMET! Agresori iz 1999. traže da se odreknemo Rezolucije 1244 i prihvatimo nekakav "SPOSON"!

Navršile su se 23 godine od okončanja oružane agresije NATO protiv Srbije (SRJ) koja je ušla u istoriju kao prvi rat na evropskom tlu od kraja Drugog svetskog rata. Trajala je 78 dana, a izvedena je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, sa kršenjem Povelje UN, Završnog dokumenta OEBS iz Helsinikija i osnovnih principa međunarodnog prava.

13.06.2022

18:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59