• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

03.09.2022

10:58

MANDIĆ otkrio, ovo je ključni detalj o NOVOJ CRNOGORSKOJ VLADI!

Tanjug

Balkan

MANDIĆ otkrio, ovo je ključni detalj o NOVOJ CRNOGORSKOJ VLADI!

Podeli vest

Posle ponovnog okupljanja pobedničke koalicije sa izbora 2020. predvođene Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA, jedan od lidera DF Andrija Mandić ocenio je danas da su se stvari vratile u prirodni poredak i poručuje da Crna Gora želi da sama donosi odluke o sebi


Mandić očekuje da će nova vlada biti uskoro formirana i da neće biti ekspertska, već bi, kako je rekao, trebalo da bude potpuno politička, kao i da će izbor mandatara biti rezultat razgovora i dogovora.

"Prošli smo najvažniju deonicu, potpisali politički sporazum, gde smo se obavezali da ćemo formirati novu Vladu. U tom sporazumu zapisali smo i jednu veoma važnu stvar, a to je da ne želimo da se niko meša u naše međusobne dogovore", rekao je on za RTS.

Kada je reč o jednom od osetljivih pitanja koje opterećuje dogovor, odnosno predsednici Skupštine Danijeli Ðurović iz SNP-a, čiju je smenu tražio DF, Mandić je rekao da je to dogovor koji su postigli, jer su postojali različiti odnosi prema položaju Đurovićeve.

"Dogovorili smo se da izbor nove Vlade prati i izbor novog skupštinskog rukovodstva, odnosno da novo skupštinsko rukovodstvo koje je rezultat rada i dogovora u okviru parlamentarne većine bude ono telo koje će upravljati Skupštinom prilikom izbora nove Vlade", objasnio je Mandić.

Izneo je očekivanje da će se u narednih 15 dana postići ključni dogovori oko rešenja za predsednika Skupštine, mandatara, sastava Vlade.

"Čeka nas surova zima, imamo veliki ekonomski problem u Crnoj Gori i Vlada bi trebalo da prvenstveno odgovori tim zahtevima a pred nama je da pronađemo formulu kako da Crna Gora prođe kroz veliko iskušenje koje će nam prirediti ova zima", naglasio je on.

Demokratski front je Mandića predložio za mandatara, a na pitanje da li očekuje da predvodi novu Vladu, rekao je da će to biti rezultat razgovora i dogovora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija