• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

10.09.2022

14:39

MANDIĆ JASAN! Nova crnogorska vlada biće prema volji naroda sa izbora 2020!

Tanjug

Balkan

MANDIĆ JASAN! Nova crnogorska vlada biće prema volji naroda sa izbora 2020!

Podeli vest

Snage koje su pobedile na izborima u Crnoj Gori 30. avgusta 2020. godine odlučile su da se dogovaraju i da nakon dva neuspela projekta, pokušaju da formiraju vladu koja će biti preslikana volja naroda sa tih izbora, izjavio je predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić


Istakao je da je zadovoljan na koji način se odvijaju pregovori.


"Posebno želim da naglasim kako je u prvoj tački zapisano da nijedna od stranaka pobednica neće sarađivati sa DPS-om i da će se raditi na tome da se još snažnije krene u borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Mandić u intervjuu za Politiku.

Govoreći o raspodeli državnih funkcija naveo je da je u razgovorima usvojen jednostavan princip da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori, te da ništa konkretnije u ovom trenutku ne može da kaže.

Na pitanje da li u novom kabinetu ima mesta za bivšeg premijera, rekao je da u vladi mesta ima za sve pobednike izbora koji su spremni da se snažno bore za dobro svih građana Crne Gore.

" Što se tiče gospodina Abazovića, ja sam mu u skupštini odao priznanje zbog nekih jasnih i hrabrih poteza koje je povukao, kao i stavova koje je saopštio, a koji mogu biti od velike važnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", naveo je Mandić.

Otvoreni Balkan

Na pitanje da li će nova vlast u institucijama sistema smeniti kadrove DPS-a, SDP-a, SD-a i Bošnjačke stranke rekao je da je ona otvorena za to da autentični predstavnici manjinskih naroda budu deo vlade, a da će oni koji su poraženi na izborima 30. avgusta, DPS naročito, ostati upamćeni po uništavanju Crne Gore, korupciji i kriminalu i da nemaju šta da traže tamo gde su reforme i gde će se raditi na formiranju zdravih institucija.

Povodom njegove podrške inicijativi Otvoreni Balkan, istakao je da zbog prednosti i velikih mogućnosti koje pruža ta regionalna inicijativa, Crna Gora treba da bude deo tog velikog procesa u kome, kako je reka, može samo da dobije a da pritom ništa ne izgubi.

"Videli smo da Otvoreni Balkan snažno podržavaju sve velike države i preporučuju i nama da budemo deo tog uspešnog projekta. Dakle, mi smo na potezu", rekao je Andrija Mandić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Ajde, daj bože, da se i kod vas desi nešto normalno! Nek vam je sa srećom!

MANDIĆ otkrio, ovo je ključni detalj o NOVOJ CRNOGORSKOJ VLADI!
Balkan

MANDIĆ otkrio, ovo je ključni detalj o NOVOJ CRNOGORSKOJ VLADI!

Posle ponovnog okupljanja pobedničke koalicije sa izbora 2020. predvođene Demokratskim frontom, Demokratama i Građanskim pokretom URA, jedan od lidera DF Andrija Mandić ocenio je danas da su se stvari vratile u prirodni poredak i poručuje da Crna Gora želi da sama donosi odluke o sebi

03.09.2022

10:58

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija