• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2022

16:42

PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: Od kada mu je uhapšen prijatelj počeo je čudno da se ponaša!

AP/Tanjug

Balkan

PLENKOVIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: Od kada mu je uhapšen prijatelj počeo je čudno da se ponaša!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković odgovorio je prededsedniku Zoranu Milanoviću, koji je njega optužio za sve probleme u zemlji, a njegove ministre nazvao dronovima ubicama, kamikazama i šehidima, te ponovio više puta da nije imao informaciju o dolasku ruskih trgovaca vojnom opremom

Plenković je, na pitanje novinara, komentarisao izjavu Milanovića o boravku ruskih trgovaca vojnog oružja u Vazduhoplovno-tehničkom zavodu i tvrdi da zasigurno o tome ništa nije znao.

- Nisam znao sigurno - rekao je Plenković i dodao:

- Milanović se od početka mandata, otkad mu je uhapšen prijatelj (bivši direktor Janafa) Kovačević, počeo nenormalno da se ponaša. Sećate se toga, to je bilo u septembru 2020. godine. Za one koji ne znaju, Dragan Kovačević i Zoran Milanović su bliski prijatelji - rekao je Plenković.

Tvrdi da je "otkad je počeo rat u Ukrajini, Milanović za sve Putinove izjave ima razumevanja".

Podsetio je da je Kovačević zvao Milanovića dva dana nakon potresa u Janafu na, kako je rekao, "hranu da se ne baci".

- Pazite sad ovo, to sam nedavno doznao - a Milanović tamo vuče Hranja, načelnika Glavnog štaba. To je ekipa koja će medijima i hrvatskoj javnosti tumačiti da smo kvinsliška vlada, korumpirana, izdajnička vlada. To je sad pesmica koju ta sprega - Milanović, Kovačević, mostovci kao njihovi mališani, stalno ponavljaju - rekao je Plenković.

Rekao je i da su Milanovićevi, dok je bio premijer, ministri bili u Kovačevićevom klubu, ali ne u vreme lockdowna.

- To nije isto - dodao je premijer.

Foto: Beta

Zoran Milanović

Na pitanje zašto insistira na tome da je Milanović nervozan zbog Kovačevićevog hapšenja, Plenković kaže da novinari to mogu i da ispitaju.

- Vi ispitajte, vi zovete kredibilne goste s kraljevskim tretmanom u dnevnicima pa njih pitajte - kazao je premijer i dodao da je važno da se to čuje i zna.

Rekao je i da nema uticaj na medije.

Plenkovićeva vlada je postavila Dragana Kovačevića da vodi Janaf.

- Ne vidim kakve veze ima aktualna afera u Ini, o nezakonitoj trgovini gasa i pljački Ine koju je otkrio Ured za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija, a ne policija, USKOK, DORH. Otkrio ju je Ured ministarstva u vladi kojoj sam ja premijer. To govori da je naša vlada privržena borbi protiv korupcije - rekao je Plenković i dodao:

- Ponavljam hiljadu puta, borba protiv korupcije nema imena, prezimena, uvida u tajne izstrage, uticaj na šeficu USKOK-a, policiju.

Ne znači, kazao je, da nema korupcije ako nema postupanja.

- Korupcija se rešava da tela postupaju, a ko je omogućio da tela postupaju bez upliva. Jeste li se zapitali to - upitao je premijer novinare, preneli su hrvatski mediji.

Na ponovljeno pitanje o ZTC, ruskim trgovcima vojnom opremom i Banožiću, Plenković je ponovio "nikakve informacije o tome nismo imali.

- Kako da mi znamo ko dolazi kome na sastanak u neku firmu. Šta mislite da vlada ima ekran na kojoj blinka ''evo, dolazi na sastanak''. Mislite li da SOA prati sve ljude, telefone i mejlove u Hrvatskoj? Pa, šta je vama, ljudi. Nije ovo Big Brother. Mislite li da je Banožić znao za sastanak? Koliko ja shvatam nije - rekao je Plenković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17