• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.01.2023

11:23

SREBRENICA DA BUDE DISTRIKT KAO BRČKO?! Žestoka reakcija u RS na izjavu Ćamila Durakovića, Kojić: Srebrenica je u Srpskoj i tako će ostati!

Balkan

SREBRENICA DA BUDE DISTRIKT KAO BRČKO?! Žestoka reakcija u RS na izjavu Ćamila Durakovića, Kojić: Srebrenica je u Srpskoj i tako će ostati!

Podeli vest

Oštre reakcije na izjavu potpredsednika vlade Republike Srpske iz reda Bošnjaka, Ćamila Durakovića da će kod domaćih međunarodnih predstavnika lobirati da Srebrenica dobije poseban status, poput Brčko distrikta


Reagovao je predsednik srebreničke Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić mu je poručio da ova opština pripada Srpskoj i ne može dobiti status distrikta.

Kojić je zatražio sankcije za aktuelnog potpredsednika Srpske koji platu dobija u Republici Srpskoj.

"Svi građani plaćaju porez kako bi on dobijao platu, a ne da ga plaćamo da minimizira naše žrtve i širi narativ o navodnom genocidu", rekao je Kojić u izjavi za Srnu.

On je Durakovića nazvao "šator" političarem za koga je rekao da se svakodnevno u federalnim medijima utrkuje sa sarajevskim političarima koji će jače i više udariti po Republici Srpskoj.

Kojić je istakao da Duraković veoma dobro zna da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da će tako ostati ma koliko to smetalo njemu i njegovom prethodniku Ramizu Salkiću.

"Srebrenica je Republika Srpska i ako imaju bar malo ljudskosti i časti trebalo bi da nam se izvini, mada iskreno sumnjamo da će to učiniti", kazao je Kojić.

Durakoviću i Salkiću je poručio da je za Srpsku dato skoro 30.000 života. Prema njegovim rečima, oni veoma rado uzimaju plate u Republici Srpskoj, a sve čine da je oslabe, mada je jasno da se sada Duraković "pere kod svog naroda za izdaju koju im je priredio tokom prošlih lokalnih izbora, kao što je to u ratu učinio njegov Naser Orić koji je pobegao 1995. godine u Tuzlu".

Foto: Beta

Ćamil Duraković

"Duraković neka usmeri 2,5 miliona KM koje je dobio kao potpredsednik Republike Srpske u razvoj Srebrenice i na taj način pomogne svima koji žive ovde, a ne da iz Banjaluke priča ono što žele da čuju Bošnjaci", naveo je Kojić.

On je dodao da se pozivaju na povratničku populaciju misleći samo na svoj narod.

"Pitam ih kako to da sam ja morao da napustim Srebrenicu 1992. godine, a u Srebrenicu sam se vratio 1996. godine i kako to da ja nisam povratnik i ne samo ja, nego svi domicilni Srbi?", upitao je Kojić.

Kojić je preporučio Durakoviću i Salkiću, pošto su u Banjaluci, da odu do Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica i pročitaju izveštaj Vlade Republike Srpske na čijem čelu je bio Gideon Grajf i vide koliko je Srba ubijeno na najsvirepiji način na ovom području.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija