• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

18.03.2023

13:10

DODIK: Izdavanje naloga za hapšenje Putina dovešće do političkih tenzija i ni do čega drugog!

Tanjug/AP

Balkan

DODIK: Izdavanje naloga za hapšenje Putina dovešće do političkih tenzija i ni do čega drugog!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je izdavanje naloga Međunarodnog krivičnog suda u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina politička i selektivna odluka koja osim političkih tenzija neće dovesti ni do čega drugog.

Dodik je za istakao da Srbi ne veruju tim sudovima i da su oni formirani da bi nad malim nacijama sprovodili silu međunarodne politike, prenosi RTRS.

- Ti sudovi su uvek bili pod političkim uticajem, ne treba misliti da to nije i danas tako - rekao je Dodik.

On je dodao da je to odraz politike prema Rusiji, a ne činjenica, prava ili nečeg drugo. Prema njegovim rečima, činjenica je da Rusija očigledno nije članica tog suda, ne pripada njegovoj jurisdikciji i da je to više politički nego pravni sud.

- A da su hteli da pričaju o stradanju dece mogli su da završe ovaj proces koji je bio vezan za BiH kada su se na zapad odvozila deca koja su bila siročad u BiH. To je samo bilo pokrenuto i nikada nije završeno - podsetio je Dodik.

Svi da odgovaraju

Predsednik Republike Srpske je naglasio da se zalaže za to da svi koji su počinili zločine u bilo kojem ratu, pa i u ovom u Ukrajini, apsolutno trebaju odgovarati.

- Ali, to bi značilo da treba da odgovoraju i oni koji su bacali bombe sa osiromašenim uranijumom na Srbe u dva navrata i da se time pokaže da pravda može da stigne sve, a ne da bude selektivna priča prema politički izabranim protivnicima. To je sukob koji Zapad dalje gura, ali je isto tako odraz stanja koje smo ranije upoznali u vezi sa činjenicom da su to samo politički motivisane odluke tih međunarodnih instanci i sudova - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, da je međunarodne pravde onda bi sigurno odgovarali Naser Orić i mnogi koji su pobili Srbe ili oni koji su bacali bombe na Srbiju i Republiku Srpsku i ubili decu kao što je trogodišnja Milica Rakić u Srbiji.

- Međutim, to nećemo gledati nikada u životu, ali je činjenica da je to selektivno i, u svakom slučaju, mislim da osim političkih tenzija neće dovesti ni do čega drugog - istakao je Dodik.

Podsetimo, pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je „naloge za hapšenje” predsednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu organizacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija