• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2023

13:29

OJADILE PENZIONERE ZA 153.000 EVRA! Osuđen ženski trio iz BiH, istraga otkrila PAKLENI PLAN za pljačku više od 100 NAJSTARIJIH GRAĐANA!

Pixabay

Balkan

OJADILE PENZIONERE ZA 153.000 EVRA! Osuđen ženski trio iz BiH, istraga otkrila PAKLENI PLAN za pljačku više od 100 NAJSTARIJIH GRAĐANA!

Podeli vest

Sud u francuskom Kamperu, u Bretanji, osudio je tri žene iz BiH starosti 19, 22 i 26 godina na višegodišnje zatvorske kazne zbog krađe i prevara sa kreditnim karticama

Osuđen je i 34-godišnjak, koji im je bio pomagač, a koji je bio u vezi sa jednom od njih, prenose Nezavisne novine.

Kako se navodi, njihova meta su bili stari i nemoćni, sa čijih kartica su skidale gotovinu. Jedna od prvih koje su svedočile na sudu je 22-godišnjakinja, koja je trudna i koja već ima dvoje dece u Bosni i Hercegovini, ali je ni to nije spasilo osuđujuće presude od dve godine zatvora.

Tri devojke su uglavnom “operisale” po Normandiji, Bretanji, jugozapadu Francuske. Redovno su se kretale između Francuske i Španije, a za te potrebe bi kupovale automobile, koje bi kasnije ostavile pored puta. Bile su organizovane i veoma stručno su birale žrtve. Nakon godinu dana istrage, uhapšene su u hotelu Briv la Žilijar u departmanu Korez, dok su se spremale da krenu u Španiju.

Kada je reč o žrtvama, registrovane su samo one koje su prijavljene - nih 127, čiji je prosek godina 77. Procenjeno je da su opljačkale 153.000 evra.

Tokom istrage francuska policija je na osnovu dokaza uspela da uđe u njihov sistem rada. Uglavnom su “operisale” po supermarketima. Kada bi prišle žrtvi koja je plaćala karticom ili dizala novac sa bankomata, snimile bi pin kod, a novac podigle nakon nekoliko minuta.

Još jedan od načina krađe bio je taj da su žrtve presretale na parkinzima supermarketa i odvlačeći im pažnju, ukrale bi im kartice. Jedina olakšavajuća okolnost bila je što su krađe izvele bez nasilja.

Zanimljivo je da niko od njih četvoro nije nikada hapšen u Francuskoj, ali jesu u drugim zemljama.

Jedini osuđeni muškarac (34) je već osuđivan za krijumčarenje ljudi u BiH i Hrvatskoj, navode Nezavisne.

Iako je tužilaštvo tražilo zatvorsku kaznu i do šest godina, nakon nekoliko sati odlučivanja sudija je presudio godinu dana uslovno za 19-godišnjakinju, dok su ostali dobili dvogodišnje kazne zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DODIK SVE SPREMIO?! "Republika Srpska za sat i po može postati nezavisna!"
Balkan

DODIK SVE SPREMIO?! "Republika Srpska za sat i po može postati nezavisna!"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da pokušava da ubedi Hrvate da zajedno sa Srbima jednokratno napuste institucije BiH i istakao da u trezoru Republike Srpske postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da posle sat i po skupštinskog zasedanja Srpska postane nezavisna država.

09.04.2023

10:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija