• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.05.2017

18:12

PROFESOR ČOMSKI UDARIO NA TRAMPA: Njegovi republikanci su opasniji od Islamske države!

Vesti

PROFESOR ČOMSKI UDARIO NA TRAMPA: Njegovi republikanci su opasniji od Islamske države!

Podeli vest

Američki lingvista i filozof Noam Čomski smatra da je Republikanska partija predsednika Donalda Trampa najopasnija organizacija na svetu, opasnija i od Islamske države, a to obrazlaže udaljavanjem aktuelne američke administracije od ostatka sveta po pitanju klimatskih promena

Kaže da je svestan koliko je to ekstremna izjava, ali da čvrsto veruje u to, te pita: "Da li je ID posvećena pokušajima da uništi izglede za organizovano ljudsko postojanje?". 

U razgovoru za BBC on je primetio da ne samo da se ništa ne radi po pitanju klimatskih promena, već se i ubrzava trka ka propasti.

U tom je smislu, kako ocenjuje, najznačajniji aspekt Trampovog izbora - i ne samo Trampa, već i republikanaca, upravo njihovo udaljavanje od ostatka sveta po pitanju klimatskih promena.

Izbor Trampa će definitivno ostaviti posledice na svet, prenosi Indipendent stavove Čomskog, koji tvrdi da su se demokrate u SAD odrekle radničke klase još pre četiri decenije, a republikanci koji kažu da nisu, zapravo su njihov klasni neprijatelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RINGISPIL

pre 6 godina

Cim si ti filozof sve je jesno.Ti si MORBIDNI glasnogovornik globalnog porobljavanja sveta od strane fasisticke amerike. Kada si takav humanista i cuvar ljudskog roda sto nisi otisao u Moskvu ili dosao u Beograd da zivis i radis i onda napadas najvece zagadjivace planete bivse i sadasnje sa OVE strane ljudske savesti.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija