• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2018

13:57

PAPA FRANJA:  U 2018. godini  izbacite iz života "beskoristan prtljag"

Vesti

PAPA FRANJA: U 2018. godini izbacite iz života "beskoristan prtljag"

Podeli vest

Papa Franja savetovao je danas ljudima da u 2018. godini iz života odbace "beskoristan prtljag", izbegavajući "banalnost konzumerizma" i "prazna naklapanja"

Vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve je svoja razmišljanja o pravom smislu života podelio s vernicima dok je služio novogodišnju misu u Bazilici svetog Petra, prenosi AP.

Njegov recept da se dosegne srž života uključuje i da se dnevno izdvoji trenutak tišine kako bi se vernici približili Bogu.

Na taj način, rekao je papa, "ne dozvoljavamo da nam slobodu nagrize banalnost konzumerizma, buka reklama, bujica praznih reči i svemoćni talasi praznog naklapanja i zaglušujuće dreke".


Papa Franja je preporučio vernicima da ostave iza sebe "beskoristan prtljag svake vrste kako bi otkrili ono što zaista vredi i krenuli iz početka".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija