• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2018

09:39

NE ŽELE USTAŠKI SKUP NA SVOM TLU! Austrijska organizacija protiv komemoracije u Blajburgu!

Vesti

NE ŽELE USTAŠKI SKUP NA SVOM TLU! Austrijska organizacija protiv komemoracije u Blajburgu!

Podeli vest

Austrijska organizacija AK Blajburg pokrenula je sajt protiv ustaške komemoracije u ovom austrijskom gradiću

- Svake godine se u maju, nadomak Blajburga, sastaje više hilajda nacionalista iz Hrvatske i hrvatske dijaspore. Pod plaštom crkvene komemoracije odaje se počast NDH koja je kolaborilala sa nacističkom Nemačkom i ustaškom pokretu i relativizuju njihovi zločini. Među učesnicima su visoki crkveni prestavnici, pa sve do neonacista iz mreže ''Krv i čast'', to jest okupljen je ceo spekatr ekstremne desnice iz Hrvatske, što Blajburg čini najećom fašističkom manifestacijom u Evropi - navodi se u saopštenju.

Sajt - http://www.no-ustaša.at - kako ističu inicijatori, pruža sveobuhvatne informacije o pomenu desničara, kako bi se u širem kontekstu pokazalo o čemu je reč i ukazalo na protagoniste.

- Dugoročno želimo da se taj skup više ne održava. Želimo zato da stavimo na raspolaganje zbirku tekstova, koja će, nadamo se, opravdati kritičko posmatranje ovog skupa - navode inicijatori.

AK Bljaburg naglašava da se bori za aktivan antifašizam i kraj ustaškog skupljanja u Blajburgu, kao i protiv nacionalista i revizionizma istorije u Austriji i bilo gde drugde u svetu.

SKANDAL! Ustaše divljaju usred EU, A BRISEL SE ČEŠLJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija