• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.03.2019

14:22

AMERIKA BI SUTRA NAPALA VENECUELU, ALI POSTOJI JEDNA PREPREKA! Lavrov otkriva ko drži SAD u pat poziciji!

Vesti

AMERIKA BI SUTRA NAPALA VENECUELU, ALI POSTOJI JEDNA PREPREKA! Lavrov otkriva ko drži SAD u pat poziciji!

Podeli vest

Moskva veruje da bi Vašington mogao da pokrene vojnu intervenciju u Venecueli, zanemarujući stav latinoameričkih zemalja, upozorio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nakon razgovora sa vršiocem dužnosti potpredsednika Venecuele, Delsi Rodriges

Lavrov je, međutim, ocenio da američki planovi o vojnoj intervenciji u Venecueli neće uspeti ukoliko ne dobiju podršku Kolumbije i Brazila, preneo je TAS S. 

- Susedi Venecuele, naročito Brazil i Kolumbija, rekli su da svakako neće podržati planove za vojnu intervenciju u ovoj zemlji. Ukoliko susedi Venecuele održe svoju reč i ostanu pri ovom stavu, onda, najverovatnije, američki planovi neće biti sprovedeni u delo - rekao je Lavrov u Moskvi na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Rodriges.
 

Foto: Reuters

Prema njegovim rečima, osim nekoliko saveznika SAD, ne postoji nijedna zemlja koja podržava planove za vojnu intervenciju u Venecueli. 

Lavrov je ponovo ukazao na snažnu podršku predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru i kritikovao SAD zbog vođenja "cinične kampanje usmerene ka svrgavanju legitimne vlade Venecuele". 

Rodriges, koja boravi u poseti Moskvi, rekla je da će se Venecuela osloniti na zalihe hrane i lekova iz Rusije, dok se suočava sa blokadom koju predvode SAD, te je poručila da će ruskim investitorima vrata biti otvorena, dodaje AP. 

GLOBALNI RAZDOR: Savet UN odbio i rusku i američku rezoluciju za Venecuelu, TEŠKA KRIZA U NAJAVI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija