• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: slobodnaevropa.org/informer.rs

11.06.2019

16:25

(FOTO/VIDEO) BOLESNO! SAHRANILI ŽIVOG PUTINA! Lažni nadgrobni spomenik ruskom predsedniku osvanuo u Voronježu! GODINA SMRTI - 2019!

Vesti

(FOTO/VIDEO) BOLESNO! SAHRANILI ŽIVOG PUTINA! Lažni nadgrobni spomenik ruskom predsedniku osvanuo u Voronježu! GODINA SMRTI - 2019!

Podeli vest

Još jedna lažna nadgrobna ploča sa imenom i fotografijom ruskog predsednika Vladimira Putina pojavila se u Rusiji

Spomenik je ovaj put postavljen u jugozapadnom gradu Voronježu, piše redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

- Neverovatan lopov i lažov. Politički leš - napisano je u tekstu uz Putinovo ime, inicijale, godinu rođenja, i u kojem je 2019. navedena kao godina smrti.

Fotografije instalacije pojavile su se 5. juna na Tviter nalogu ‘Agit Rusije’, koji pripada grupi koja sebe naziva “federalnim kanalom agitacije, vesti i uličnih protesta u Rusiji”. U naknadnom postu grupe piše da je fotografiju poslao anonimni pošiljalac, prenosi CDM.

Bila je to jedna u nizu sličnih instalacija u poslednjih nekoliko sedmica. Od marta, u najmanje osam gradova uočene su lažne nadgrobne ploče s Putinovim licem, što je deo koordinirane protestne kampanje.

Prvi se pojavio u gradu Naberežnje Čelni, u Tatarstanu, 10. marta. Dvoje aktivista kasnije je uhapšeno zbog navodne umešanosti.

 

 

Ubrzo nakon toga, lažna nadgrobna ploča pojavila se u Moskvi, a treća u Berlinu. Aktivisti su 3. aprila postavili ploču preko puta čuvene Katedrale Svetog Isaka u Sankt Peterburgu, privukavši značajnu pažnju.

(VIDEO) PUTINOV TELOHRANITELJ SPREČIO KATASTROFU! Član ruskog obezbeđenja munjevitom reakcijom zaustavio pad kineskog predsednika Si Đinpinga sa bine!

Grupa ‘Agit Rusija’ je preuzela odgovornost za neke od nadgrobnih ploča. U intervjuu za novinski portal Meduza u aprilu, portparol Grigorij Kudrijavcev izjavio je da je grupa oformljena kako bi “popunila rupu” koju je za sobom ostavio nedostatak uličnih protesta u Rusiji.

 

 

- Pokret je zajednica ljudi različitih starosti i političkih pogleda. Oni su ujedinjeni zajedničkom željom da se bore protiv diktature i totalitarizma, te Putinove propagande - rekao je on za portal.

Kudrijavcev je objasnio kako aktivisti grupe ‘Agit Rusija’ radije ostaju anonimni i većina njih se međusobno ne poznaju.

PUTIN ĆE KAZNITI PRIPADNIKE ROSU KOJI SU PRETUKLI RUSA: Kad neće UN, pravdu će isterati Baćuške, BRUTALNO I DO KRAJA!

Možda je među najžešćim akcijama pokreta ona iz decembra 2018. godine, kada su aktivisti postavili plakate širom podzemne železnice u Sankt Peterburgu, na kojima su Putin i premijer Dmitrij Medvedev prikazani u božićnim šeširima kako nude novogodišnje čestitke.

- Naš dar za vas je rast cena, porast komunalnih računa, porast cena gasa, podizanje starosne granice za penzionisanje - pisalo je na plakatima, čime se aludiralo na neke od navodno najkontroverznijih političkih odluka koje je ruska vlada donela poslednjih meseci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17